TROJE NJEMAČKIH TURISTA Izašli supom na more, bura ih odbacila na stijene

Riječka pomorska policija jučer je u akciji traganja i spašavanja kod Stare Baške pronašla troje njemačkih turista koji su na more izašli na dva supa te su, nošeni vjetrom i valovima, odbačeni na stijene.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su izvijestili kako je u utorak oko 13,45 sati na obali otoka Krka u uvali Oprna kod Stare Baške, posada plovila Postaje pomorske policije Rijeka pronašla troje njemačkih turista za kojima je bila organizirana akcija traganja i spašavanja.

Posada je zaprimila obavijest Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru oko 12,40 sati te isplovila iz Punta jer su se između Punta i Stare Baške na moru nalazile tri osobe s dva supa, koje je bura nosila prema Kvarneriću.

Ploveći prema Staroj Baški, na izdvojenoj stijeni su uočili mlađu mušku osobu, a nešto dalje na obali su bili muška i ženska osoba koji su se udaljavali prema plaži Oprna.

Htjeli obići uvalu Star Baška

Policajci su mladiću pružili kolut za spašavanje te su ga podigli iz mora na plovilo. Utvrđeno je da je riječ o 33-godišnjem njemačkom državljaninu, koji je s dvoje prijatelja, 26-godišnjakom i 30-godišnjakinjom te dvije sup daske, htio obići uvalu Stara Baška.

Veliki valovi su ih nosili i odbacili prema stijenama te je 30-godišnjak zadobio nekoliko ozljeda koje su sanirali djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Tijekom akcije na moru su bili izrazito nepogodni vremenski uvjeti, jaka bura i veliki valovi koji su usporavali kretanje po moru, a uz riječku pomorsku policiju, u akciji je sudjelovala i posada trajekta “Lošinj,”

Iz policije upozoravaju sve koji izlaze na more da prate vremensku prognozu, osobito pomorsku prognozu, kako se ne bi zatekli u opisanoj ili još opasnijoj situaciji, prenosi Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...