SVETI ROKO BDIJE NAD MORSKIM DUBINAMA Ronioci iz Bibinja u nizu eko-akcija. Nema gdje ih nema…

Nije trebalo puno, uostalom nije to, kada su oni u pitanju, trebalo nikada:
Idemo? Idemo! – kako ide ona ‘pisma’ u stihu: ‘bilo lito ili zima’, ljubav prema moru i ronjenju i čistoća dubina i akvatorija su No1. I tako mjesecima, godinama, nailazite na njih posvuda.
U nebrojeno aktivnosti kada je u groplanu ekologija. Ronilački klub Sv.Roko iz Bibinja. Radi se o njima. Marljivim zaljubljenicima u prirodu, naročito podvodnu, curama i momcima.
U proteklom periodu su se također iskazali jako vrijednima.
-Odradili smo u zadnja tri vikenda tri eko akcije. 14-ta eko akcija ove godine bila je u Kalima na Ugljanu, 15,-ta eko akcija je bila na Istu, a 16.-ta eko akcija u suradnji sa Crvenim križem u Telašćici!- izvijestili su iz Kluba.
Izvađeno je – kažu nam- ne bez ponosa, i treba – puno otpada, ronilo se i družilo, a kako je bilo možete vidjeti u priloženim fotografijama!
Do kraja godine u planu je još pet eko akcija, tako da smo skoro na rekordnoj brojci eko akcija u jednoj godini!- dodaju iz Svetog Roka.
Mlad, ali aktivan ronilački klub koji djeluje na području zadarskog akvatorija i šire, aktivan u ekologiji, fotografiji, arheologiji…
-Godišnje odradimo između 12 i 22 eko akcije, uglavnom naravno u ZD županiji, iako provodimo akcije i po cijeloj Hrvatskoj, ove godine dvije u Segetu u Marini Baotić. Uz to što čistimo podmorje u sklopu eko akcija, organiziramo izložbe podmorskih fotografija, i razne radionice za djecu i odrasle o malakologiji, ekologiji, arheologiji i biologiji – opisuju nam aktivnosti kojima kao da nema kraja. I neka…
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...