SUTRA NOVI POKUŠAJ Meštrović: Tek sutra ćemo doći u mogućnost podijeliti novac građanima iz konobe Žvelti Brabor s tombole

Što se zapravo dogodilo na današnjoj sjednici? Oporbeni vijećnici nakon svega desetak minuta od početka skinuli su s dnevnog reda točku o proračunu. Time je većinom glasova vijećnika odbijen prijedlog SDP-ova Danijela Radete koji je tražio da se po hitnom postupku izvan snage stavi Odluka o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana grada Zadra, ali i da se prihvati skidanje točke o proračunu s dnevnog reda.

Naime, Radeta je naglasio kako “priču moraju vratiti na početak”, upozoravajući vijećnike da se s HDZ-om nikad neće dogovoriti oko bilo čega što je vezano za prostorni plan. Radetini su vijećnici ujedno bili jedini protiv skidanja točke gradskog proračuna.

Za riječ se javio i nezavisni Enio Meštrović ističući kako je čuo da će gradonačelnik amandmane uvrstiti u novi prijedlog proračuna za sutrašnju sjednicu. Pojašnjavajući kako će se sutra vidjeti hoće li to biti prihvaćeno, Meštrović je gradonačelniku ironično odgovorio na njegovo ranije vrijeđanje vezano za Enijevu konobu s kojom je Dukić usporedio njegov rad:

Tek sutra ćemo doći u mogućnost podijeliti novac građanima iz konobe Žvelti Brabor s tombole, poručio mu je Meštrović.

Vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, na kraju je imao poruku za predsjednika Kluba vijećnika SDP-a, upozoravajući Radetu da je njegova točka dnevnog reda “prijetnja izvršnoj vlasti jer je ovo prvi put u 30 godina da HDZ nema većinu”.

Voljan sam pričekati i vidjeti hoće li izvršna vlast napraviti sve što su rekli vezano za amandmane nezavisnih vijećnika, poručio je Rubeša.

Ostaje nam sačekati sutrašnji, već šesti, pokušaj izglasavanja proračuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...