SPORTSKI DIREKTOR Denis Pleslić: “Proračun prve momčadi KK Zadar iznosi 680 tisuća eura. Kalajžić se vraća za dva do tri tjedna!”

KK Zadar otvorio je novu sezonu ABA lige pobjedom u gostima protiv Cibone – te porazom kao domaćini u susretu s Igokeom.

Sportski direktor KK Zadar, Denis Pleslić, ocijenio je igru momčadi koju vodi Danijel Jusup – nakon uvodna dva kola regionalne lige.

Kako ste zadovoljni igrom KK Zadar nakon dvije odigrane utakmice u novoj sezoni?

– Ocijeniti igru Zadra nakon dva kola ABA lige je prerano – s obzirom na promjene u rosteru koje su se dogodile nakon završetka prošle sezone. Potrebno je ponovno stvoriti automatizme u igri s novim igračima, a za to je potrebno vrijeme.

Jeste li zadovoljni s igrama novih igračkim pojačanjima?

– Kod dovođenja igrača treba razlikovati termin ‘pojačanje’ od termina ‘timski igrač’. U prvu skupinu spadaju Vladimir Mihailović i Amar Gegić koji su se priključili kasnije – od njih se očekuje, kada se uigraju i prilagode na pritisak igranja u Zadru, da postanu kontinuirani nositelji igre. Domagoj Proleta i Tyler Wahl su timski igrači koji će dati svoj doprinos igri Zadra. Duga je sezona i velik broj utakmice i bit će prostora za momčadski i individualni napredak.

Kada će se momčadi priključiti Mate Kalajžić?

– Kalajžić je zadobio ozljedu stopala i trebao bi se priključiti za 2 do 3 tjedna.

Kako ocjenjujete igru Krševana Klarice?

– Klarica je vidno napredovao i spreman je izboriti se za značajniju minutažu u ABA ligi.

Hoće li priliku za dokazivanje dobiti Manuel Dundović, Toni Torbarina i Marat Kos  – ili će samo sjediti na klupi?

– Kos je nakon pripremnog perioda priključen juniorskoj ekipi i igrat će za razvojnu momčad. Dundović i Torbarina uz participiranje u seniorskoj momčadi – igrat će i za razvojnu momčad te će se pratiti njihov razvoj.

Od Grada Zadra kao nagradu za ostvarene rezultate – Klub je dobio 400 tisuća eura. Na što će se potrošiti taj novac?

– Kao što sam već naglasio, tek je početak sezone i puno je utakmica ispred nas te s ovim rosterom nastavljamo dalje. Nagradu od Grada Zadra potrošit ćemo na omladinski pogon – 100.000 eura, dok se 70.000 eura potrošilo za roster prve momčadi. Ostatak novca ići će na tekuće poslovanje, tako da sada ukupan proračun za igrače prve momčadi iznosi 680.000 eura neto, što je i dalje – među najnižim proračunima u ABA ligi.

Otkrijte nam ovogodišnji klupski cilj u ABA ligi?

– Cilj KK Zadar u ABA ligi jest biti konkurentan. S obzirom na proračun, koji je, podsjećam, u odnosu na vodeće momčadi na razini jednog njihovog igrača – to neće biti jednostavno.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...