ŠOK ZBOG PRIVEDENOG SVEĆENIKA Bulić: Ako je to istina, nema se što reći, ali treba sačekati rezultate istrage

Slučaj svećenika Perušića Benkovačkog, don Darka Marušića, prijavljenog za spolno uznemiravanje 16-godišnjakinje, šokirao je hrvatsku javnost. No, koliko god se ljudi zgražali nad ovom pričom, ponajprije treba sačekati rezultate policijske istrage jer niti jedan slučaj u fazi istrage, a kamoli suđenja, ne može se prejudicirati, pa tako ni ovaj.

Ističu to i u Zadarskoj nadbiskupiji koja nam je u odgovoru o sankcijama za privedenog svećenika navela kako su i svjesni da je i sâma osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela na štetu maloljetnika od strane svećenika uvijek težak udarac mogućim žrtvama, zajednici vjernika i cjelokupnoj Crkvi.

Stoga su izrazili suosjećanje i žaljenje te potakli sve osobe koje su ikada pretrpjele bilo kakav oblik zlostavljanja da se jave nadležnim vlastima.

Podsjetimo, prema pisanju Nacionala, “protekle srijede, 11. rujna, u ranim poslijepodnevnim satima, ispred župnog ureda u malom mjestu Perušić Benkovački, udaljenom nekoliko kilometara od Benkovca, hrvatska policija izvela je dosad nezapamćenu intrigantnu intervenciju, koja moguće okreće novu stranicu u odnosima između države i Crkve u Hrvatskoj, posebice u tretmanu crkvenih seksualnih prijestupnika“.

S obzirom da Perušić Benkovački spada pod Grad Benkovac, za komentar smo pitali i gradonačelnika Tomislava Bulića, koji je o ovom slučaju kratko kazao:

Ako je to istina, nema se što reći, ali treba sačekati rezultate istrage. Nemam nikakvih informacija o tom slučaju, pa i ne mogu ništa više o tome reći, kazao nam je Bulić.

O svemu će se više znati nakon policijske istrage te vještačenja mobitela i laptopa privedenog svećenika.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...