SDP OSNOVAO IZBORNI STOŽER Radeta: Odgovorna smo stranka i zato smo već krenuli s pripremama za lokalne izbore

Dok HDZ provodi anketu o popularnosti političara, SDP je već osnovao izborni stožer za lokalne izbore iduće godine. Predsjednik Gradskog odbora, Daniel Radeta, kaže kako su proceduru pokrenuli na sjednici Predsjedništva, s tim da su za zadnje lokalne izbore to napravili u listopadu 2020. godine, a sada su u taj postupak ipak krenuli ranije s obzirom da se nije znalo što će biti s proračunom:

Odgovorna smo stranka i zato trebamo biti i odgovorni prema građanima, pa smo ove godine u osnivanje izbornog stožera išli malo ranije. Na taj ćemo način imati više vremena organizirati stranku za lokalne izbore te nam preostaje da Gradski odbor potvrdi odluku Predsjedništva, ističe Radeta.

Naime, SDP čekaju i nacionalni unutarstranački izbori 14. rujna, a izbori za rukovodstva gradskih i županijskih organizacija održat će se nakon lokalnih izbora iduće godine.

S obzirom da je vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, medijima danas poslao priopćenje u kojemu se opravdava za vrijeđanje čelnika zadarskog SDP-a, Radetu smo pitali i kako komentira ovaj istup te izostanak reakcije ostalih vijećnika, izuzev opomene od strane predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića.

Naime, priopćenjem medijima Rubeša je danas pokušao popraviti nastalu štetu, no samo se je još više “uvalio”, a evo i zašto:

Ne ponosim se uvijek svojim reakcijama, ali ono što je sigurno je to da su iskrene i da stvarno mislim ono što i govorim, priznaje Rubeša koji očito ne shvaća da je politička kritika jedno, a primitivno vrijeđanje nešto sasvim drugo, k tome na javnoj sjednici koju prate i građani.

Poštovani, obraćam vam se povodom deblokade gradskog proračuna. Za početak bi se želio javno ispričati kolegi Danielu Radeti što sam mu u afektu rekao da su on i njegova duša ružni. Evo sad potpuno smiren mogu konstatirati da je Daniel lijep, samo bez duše, navodi Rubeša u priopćenju, ne uviđajući da samo dodatno potkopava svoj rejting ovako djetinjastim i agresivnim vrijeđanjem kolega vijećnika.

Radeta, pak, kaže kako su mu svi ti napadi, provokacije i uvrede zapravo samo motiv za daljnji rad:

Očito nešto dobro radim, što njih jako živcira. Iskreno, ovo što on govori nimalo mi ne smeta jer to zapravo najviše govori o Rubeši, kao i svima ostalima koji su su spali na ovakav riječnik. Vrijeđajući druge zapravo najviše govore o sebi, a ono što je najvažnije je da pri ovakvim ispadima javnost najbolje vidi tko su ti ljudi i da je ovo jedna vrsta razotkrivanja ovakvih vijećnika, zaključuje Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...