RUŽAN KRAJ SJEDNICE Radeta napustio vijećnicu, Rubeša osramotio sebe i stranku vrijeđajući kao nikad

Kako smo već izvijestili, Grad Zadar danas je dobio proračun. Nakon elaboriranja pročelnika za financije Ivana Mijolovića i Branka Dukića izmjena već šestog prijedloga proračuna, uslijedila je rasprava oporbenih vijećnika i HDZ-ova Bruna Milina.

Oporba je od izvršne gradske vlasti tražila jamstvo da će ispuniti ono što su na današnjoj sjednici obećali, a posebno je na tome inzistirao nezavisni Enio Meštrović koji je tražio da Grad kupi dva stana za smještaj roditelja bolesne djece koja se liječe u klinikama u Zagrebu. Dobio je odgovor da su sredstva uzeta s pozicija vrtića, kao i onih 400 eura što ih je tražio za svakog umirovljenika koji ima primanja do 670 eura:

Želim da kao čovjek kažete da ćete kupiti te stanove i isplatiti pomoć umirovljenicima. I dosad ste u proračun stavljali uređenje dvaju parkova i garaže na Bilom brigu, pa ništa nije napravljeno, pojasnio je Meštrović zašto traži jamstva za svoje amandmane.

Prigovorio im je da su njega i ostale oporbene vijećnike nazivali prevarantima i smećem, što je i razlog zašto u njih nema povjerenja:

Želim zato da izađete ovdje i kažete da ćete isplatiti taj novac, a ako to ne napravite, svoju ste glavu spasili na račun bolesne djece i siromašnih umirovljenika! – bio je oštar Meštrović.

Isto to od HDZ-a je tražio i vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, nakon čega je za govornicu izašao dogradonačelnik Ante Babić te u ime HDZ-a kazao kako će umirovljenici do Dana grada dobiti obećani novac, kao i da će Grad kupiti ova dva stana za roditelje bolesne djece.

Usljedila je stanka koju je zatražio SDP-ov Daniel Radeta, nakon koje je kritizirao vijećnike zbog podrške HDZ-u. Ponovno je istaknuo krucijalni problem Grada Zadra na koji SDP ukazuje već mjesecima – prostorni plan:

Danas smo dobili novu većinu, a jučer smo imali odluku koja se ticala Prostornog plana. Očito je da danas imamo novu većinu, pa skupa s njima radite prostorni plan. Gradonačelnik je rekao da nismo predložili ništa, međutim to nije istina, ono što smo mi predlagali nikad se nije ostvarilo, a to su građanski odgoj i parking garaže, kazao je Radeta, podsjećajući da je tražio i dostavu građevinske dozvole za Teslinu, ni nitko se nije niti udostojio stati pred njih.

Činjenica je da ovaj grad ima tešku dijagnozu i bolest. Podsjetio bih na stockholmski sindrom, ali ovo je zadarski sindrom, žrtva se uvijek vraća nasilniku, a danas se žrtva vratila nasilniku. Slušati sva omalovažavanja od strane gradonačelnika i to nakon svega podržati, umjesto da smo skupili glave i pronašli kandidata. Stali ste uz HDZ!  – kritizirao je Radeta oporbu.

Na to ga je Rubeša napao riječima takvim riječima da je sve ono što je dosad izgovorio vrijeđajući vijećnike bila “kamilica” prema ovome danas:

Ruzinavi,  ti nisi samo fizički ružan, tvoja je duša ružna, vikao je Rubeša i dotakao dno dna svih sjednica Gradskog vijeća na kojima je prisustvovao i čime je osramotio i sebe i stranku.

Pitanje je što radi Etičko vijeće Grada Zadra koje je zbog ovakvih situacija i osnovano? Čini se da postoje samo na papiru. Srećom, intervenirao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić i Rubeši dao opomenu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...