REZULTATI OČEVIDA Policija: Na tijelu preminulog Budimira Lončara nema tragova kaznenog djela

Kao što smo sinoć izvijestili, jučer oko 17 sati u svom rodnom Preku preminuo je naš najstariji diplomat, Budimir Lončar. Od mještana koji su nam dojavili detalje ovog događaja saznali smo kako je Lončar pronađen mrtav u moru, nakon čega su očevici pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Jutros smo od mještana saznali nove detalje, ali i rezultate očevida zadarske policije. Naime, jedan od svjedoka ovog događaja kaže nam kako je Lončar, kao i svakoga dana, ušao u more ispred svoje kuće koja se nalazi na predjelu Čerenac. No, žena koja se kupala blizu njega odjednom je ugledala tijelo kako pluta. Odmah je pozvala ostale na plaži koji su izvadili tijelo van i prekrili ga plahtom te pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Proveden je očevid, o čijim nam rezultatima glasnogovornica Policijske uprave zadarske, Ivana Grbin, kaže:

U 17.20 sati dobili smo dojavu da je iz mora izvučena mrtva muška osoba. Nisu utvrđeni elementi nikakvog kaznenog djela, već je osoba preminula prirodnom smrću, kažu u policiji.

Iako je u travnju proslavio 100. rođendan, javnost je iznenađena ovim događajem jer je Lončar i u 100. godini bio izuzetno vitalan te se svakoga dana kupao ispred svoje kuće u Preku.

Lončar je široj javnosti poznat kao bivši hrvatski i jugoslavenski diplomat, a javnost ga pamti i kao zadnjeg ministra vanjskih poslova bivše države te posebnog izaslanika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za Pokret nesvrstanih. Bio je i savjetnik dvojice hrvatskih predsjednika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...