RAŽANAC domaćin Europskog kupa u daljinskom plivanju i 2025. godine

Završila je utrka Europskog kupa 21.rujna 2024. u Ražancu. Sve je započelo velikim otvaranjem natjecanja još u petak na glavnom trgu gospe s. Ružarije, kad su sve plivačice i plivači pojedinačno predstavljeni. Natjecanje je otvorio Državni tajnik Josip Pavić ispred Ministarstva turizma i sporta kao pokrovitelj ovog natjecanja. Sve prisutne su oduševili nastupi djece iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje koji su otpjevali pjesme na pet stranih jezika.

Na sam dan natjecanja ujutro u 9:00 sati su prvi startali muškarci , a pet minuta kasnije žene. Bilo je točno 60 natjecatelja iz 16 zemalja koji su plivali po izrazito mirnom moru ali temperature 18.3 stupnjeva na 10. kilometara. Možemo se pohvaliti jednim podatkom da je ovo bio neočekivani broj  natjecatelja, jer samo 7 dana ranije u Beogradu je bilo 20 plivača, a na Ohridu dva tjedna ranije 19 plivača.

U jakom finišu pobijedili su  talijan  Ivan Giovannoni sa vremenom 1:53:32  i njemica Lea Boy 2:00:50. Na proglašenju najboljih na trgu je bio pravi spektakl, prštio je pjenušac na sve strane, letjele su konfete uz mnoštvo bengalki. Svi gosti, plivači, treneri i delegati europske federacije su oduševljeni napustili Ražanac – jer ovakvih prirode, bistroće mora, hrane i gostoljubivosti domaćina nisu nigdje doživili.

Samo tri dana iza natjecanja Europska aquatics federacija je opet dodijelila Hrvatskom savezu daljinskog plivanja kao organzatoru i domaćinu Općini Ražanac 27.09.2025. zadnju utrku u kalendaru.

Po svemu sudeći kakve su impresije i kakve su slike otišle u svijet iz Ražanca uz fantastičnu organizaciju, neće biti iznenađenje ako broj plivača bude i veći od 80 u slijedećoj godini. Hvala svim sponzorima na nesebičnoj pomoći, kao Općini Ražanac, TZO Ražanac i svim ljudima koji su bili uz ovaj spektakl. Vidimo se slijedeće godine kad će biti još bolje, rekao je Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...