RASKOŠNA NETFLIXOVA PRODUKCIJA Na Viru se snima -hit serija! Duboka draga odabrana kao egzotična turistička destinacija…

Raskošna Netflixova produkcija na otoku Viru snima drugu sezonu veoma uspješne i popularne poljske televizijske serije „1670“. Riječ je o povijesnoj satiri vremenski i politički smještenoj u burno razdoblje dinastičkih borbi u Poljsko-Litvanskoj Uniji i odnosima s austrijskim Habsburgovcima, Kraljevinom Francuskom, Zaporožcima i Osmanskim Carstvom. Sve neuroze druge polovice 17. stoljeća, ali i modernog doba, prelamaju se unutar jedne feudalne poljske zajednice kada lokalni patrijarh Jan Pawel željan slave i moći na plemićkom vijeću želi poraziti svog arhineprijatelja Andrzeja.

Njegova kćerka Aniela bori se protiv klimatskih promjena, krčmar Żyda mašta o pridruživanju bilo kakvoj „svjetskoj židovskoj zavjeri“, dok je Jan Pawel uvjeren kako su njegovi Sarmaćani najveća nacija na svijetu.

A kada nes(p)retni junaci ove serije maštaju o ljetovanju na hit turističkoj destinaciji 17. stoljeća – opojnim obalama tadašnjeg Osmanskog Carstva – dolaze na otok Vir, odnosno na plažu Duboke drage koja u drugoj sezoni ove omiljene poljske serije „glumi“ egzotičnu tursku obalu. Zato su danas načičkani turski šatori, ležaljke, suncobrani i drugi rekviziti, bili standardni dio scenografije na Dubokoj dragi. U ovoj humorističnoj seriji vrhunske produkcije glume najveća poljska filmska i televizijska imena: Bartłomiej Topa, Martyna Byczkowska, Katarzyna Herman, Michał Sikorski i drugi, dok je logistiku odradila domaća producentska kuća Welcome Production. U pripremi snimanja produkcija je obišla Murter, Čiovo i Starigrad, ali je na kraju izbor pao na Duboku dragu na otoku Viru kao najegzotičniju lokaciju. Welcome Production radi već 13 godina promidžbene filmove, igrane filmove i televizijske serije, a „1670“ je već četvrta poljska produkcija dovedena na lokacije u Hrvatskoj. Osim photoshoota koji je svojedobno odrađen za reklamni spot VIP-a, ovo je prvi posao kuće Welcome Production organiziran na otoku.    (Kažimir Škrbić)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...