RASKOL DP-A Miljanić: Ostajem uz Penavu, nisam ničija lopta za igranje

Marko Miljanić prelomio je – ostaje uz Penavu. Ratni zapovjednik Škabrnje neće se pridružiti novoj stranci koju osniva grupa oko Marija Radića. Naime, kada smo Miljanića prije dvadesetak dana pitali kojoj će se grupaciji na izbornom saboru 31. kolovoza u Zagrebu priključiti, rekao nam je kako još nije odlučio te će odluku donijeti na licu mjesta:

– Ima puno stvari koje ne znamo, a ja sam očekivao puno više, odnosno da se jednom stane na kraj dijeljenju novca šakom i kapom Pupovčevim “Novostima” i ostalim desperadosima kojima se novac daje iz državne kase. Pravu situaciju ne znam, a iz raznoraznih izvora čujem da će Vlada “Novosti” i dalje financirati, a one na svajom koraku blate hrvatsku državu, Domovinski rat i branitelje. Ukolito se to nastavi, jednako kao što sam otišao iz HDZ-a, tako ću otići i iz Domovnskog pokreta, kazao nam je Miljanić.

No, danas kaže kako je ipak odlučio ostati uz Penavu, a razlog je – prestar je za promjene.

Nisam više u godinama da se mogu preoblikovavati svakih par dana, pa sam ostao s Penavom. Čovjek sam koji je prošao svega i svačega i nisam ničija lopta za igranje. Smanjio sam i svoje aktivnosti, a kamoli da bih u novu stranku. Ma kakvi, ne dolazi u obzir, prestar sam za promjene, poručuje Miljanić.

Nova stranka sastavljena oko bivših DP-ovaca tako će ostati bez poznatog ratnog zapovjednika koji je odlučio ostati s čelnikom DP-a, Ivanom Penavom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...