PRVI DAN ŠKOLE Prvašiće u Osnovnoj školi Smiljevac pozdravili gradonačelnik i pročelnica Upravnog odbora za odgoj i školstvo

Danas je prvi dan škole, a to znači da danas oni najmlađi među školarcima, imaju priliku prvi put sjesti u klupe i čuti prodoran zvuk školskoga zvona. Tom su prigodom, škole diljem Hrvatske, organizirale svečanost prijema prvašića te uz riječi podrške, priredbe, nastupe školskih zborova i brojne druge aktivnosti, pripremile prvaše na sve ono što ih sljedećih 8 godina čeka.

Na Smiljevcu su također prvašići imali svoj svečani prijem, a na kojemu je prisustvovao gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić u pratnji pročelnice Upravnog odbora za odgoj i školstvo Tihane Magaš i zamjenika pročelnice Ivana Hajdića.

Na samome početku svečanosti, djeci, ali i njihovim roditeljima, djedovima i bakama, obratio se ravnatelj Osnovne škole Smiljevac Bernardo Kotlar:

-Dragi prvašići, ja vas srdačno pozdravljam na početku vašeg školovanja i želim vam mnogo radosti, veselja i uspjeha. Pozdravljam i vas, poštovani roditelji, što ste odlučili početak školovanja vašeg djeteta povjeriti našoj školi. Ovo je razdoblje od 8 godina tijekom kojega će biti mnogo veselja, radosti i zadovoljstva, ali i koji puta onoga što ne ide s time. Naravno, sve nesporazume koji eventualno nastanu zajedno ćemo riješiti imajući uvijek na umu da nam je najbitnije zadovoljstvo naše djece i da ona budu sretna.

Potom se prisutnima obratio i gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić:

-Draga djeco, ulazite u jedan period života za kojeg mogu reći da je jedan od najljepših. Školovanje je ono što će vas odrediti u budućem životu na način da će odrediti ono što ćete u životu raditi. Stoga, želim vama, vašim roditeljima, ali i nastavnicima, puno sreće na tom putu, uz naravno mnogo strpljenja i rada. Htio bih također i svima nama zaželjeti sreću da ovaj grad raste zajedno sa svima vama ovdje prisutnima i vjerujem da će to tako i biti.

Potom se s nekoliko riječi obratila i nova pročelnica Upravnog odbora za odgoj i školstvo Tihana Magaš, našalivši se kako je danas njoj, baš kao i prvašićima prvi radni dan.

-U redu je ako vas je strah jer to znači da vam je stalo! Stalo vam je da upijete jako puno znanja i  zato što ste radoznali. Pred vama je i upoznavanje s vašim učiteljicama, kasnije nastavnicima i s ovom školom koja vam pruža jako puno mogućnosti. Ne brinite se oko ocjena jer one će doći i proći, kakve god bile. Najvažnije je da radite na tome da budete dobri ljudi, a vjerujem da ćete, uz ljubav i potporu vaših roditelja, to i postići. Grad Zadar uvijek vam stoji na raspolaganju i čuva vam leđa. Mi ćemo se brinuti o tome da imate produženi boravak, Školsku shemu i sve ono o čemu vi ne morate brinuti. Naravno, ostavljamo prostora da budemo svi zajedno bolji te da skupa učimo, rastemo i razvijamo se.

Goruće pitanje besplatnih radnih bilježnica napokon je riješeno deblokadom proračuna čime je grad Zadar osigurao pola milijuna kuna sredstava za iste. Tako su za sve školarce od prvog do osmog razreda osigurane radne bilježnice, a kako bi se one pak našle na školskim klupama, škole trebaju provesti javnu nabavu. Magaš je također naglasila da će svima onima koji su radne bilježnice kupili, uz predodžbu računa, novac biti vraćen.

Nakon uvodnih riječi, uslijedio je nastup školskog zbora uz nekoliko priredbi, nastupa i riječi podrške od starijih kolega iz drugih, trećih i četvrtih razreda, a potom i upoznavanje prvašića s njihovim učiteljicama, podjela po razredima i odlazak u učionice gdje su im pružene sve najvažnije informacije.

Uzbuđeni, radoznali, a pomalo i uplašeni, prvašići su danas okrenuli jednu novu, možda i najvažniju, stranicu u svome životu. Već su današnjeg dana, nastala brojna nova prijateljstva, rodile se prve ljubavi i upilo mnogo znanja, a sljedećih će se 8 godina tako zasigurno i nastaviti.

Veselu atmosferu sa Smiljevca možete provjeriti u fotogaleriji ispod teksta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...