PRIJETI RASPUŠTANJE GRADSKOG VIJEĆA Dukić nije uspio osigurati većinu, Vučetić: Nema smisla sazivati sjednicu

Sudeći prema infrmacijama iz stranačkih klubova, od gradskog proračuna za ovu godinu neće biti ništa! Subota je zadnji rok za održavanje sjednice, no iz oporbe ne stižu obećavajuće vijesti koje bi dale bilo kakvu naznaku da će se sjednica ipak održati.

Naime, 7. rujna istječe rok za održavanje proračunske sjednice te ukoliko se ona ne održi i proračun izglasa, započinje procedura kojom Vlada imenuje povjerenika za Zadar, a ovaj raspisuje izvanredne izbore. Iako se činilo da je to scenarij kojega svi žele izbjeći, situacija se zasad ipak odvija u tom pravcu.

Potvrdio nam je to jutros i predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, koji kaže kako nema smisla uopće sazvati sjednicu ukoliko gradonačelnik Branko Dukić ne osigura većinu:

A to je ili većina za proračun ili većina za odluku o stavljanju izvan snage izmjena i dopuna prostornog plana, što je Radeta predložio. Nemamo vremenskih ograničenja za sazivanje predstavničkog tijela, možemo to imati i u ponoć i u nedjelju ili bilo kada, ali subota je zadnji dan kojega nam je odredio Visoki upravni sud. Dakle, do subote možemo usvojiti proračun i ukoliko ga ne usvojimo, započinje postupak raspuštanja Gradskog vijeća, kaže Vučetić.

Naime, on ne vjeruje da će Dukić do subote osigurati većinu s obzirom da je kao predsjednik Gradskog vijeća u kontaktu sa svim klubovima i pojednicima iz Vijeća:

Ako Dukić kojim slučajem osigura većinu, sazvat ću mu sjednicu jer ne stvaram problem oko stvarnosti, iako to nisam dužan učiniti i iako oni nemaju mehanizama natjerati me na to. Da želim opstruirati, mogao bih to učiniti, ali neću. Ukoliko pronađu većinu, imat ćemo nastavak sjednice, poručuje Vučetić.

Ostaje nam vidjeti što će se događati do subote, odnosno hoće li Dukić ipak uspjeti osigurati većinu za sazivanje proračunske sjednice. No, zasad ništa ne ide u prilog tome s obzirom da je i zadnja sjednica 29. kolovoza naprasno prekinuta nakon što je oporba napustila vijećnicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...