PREMIJER ŽENSKA LIGA Zadar Plus slavio u prvom kolu protiv Medveščaka, FSV bolji od Zadra

ŽKK MEDVEŠČAK – ŽKK ZADAR PLUS 71:79 (22:17, 13:22, 16:16, 20:24)

Na startu Premijer lige ženske lige Medveščak je poražen od Zadar Plusa u utakmici s velikim brojem preokreta. Gošće iz Zadra su slavile 79:71 nakon bolje igre u završnici utakmice. Početkom posljednje četvrtine zbog pete osobne pogreške Zadar Plus je ostao bez Katarine Trehub što je otvorilo prostor Medveščaku pod obručima što sastav Ive Borović Gregov ipak nije uspio kapitalizirati.

Medveščak je s +5 (66:61) ušao u posljednjih šest minuta da bi Zadranke serijom 11:0 okrenule tijek susreta, a sve je bilo riješeno nakon trica Davorke Balić i Asiah Dingle. Medveščak je sredinom druge četvrtine imao +7 (28:21), a Zadar Plus je na odmor otišao s prednošću 39:35.

– Generalno nemam što zamjeriti svojim curama jer su fizički dale sve od sebe, ali jednostavno danas nismo imale pameti završiti utakmicu u posljednjih nekoliko minuta. Išao nam je u prilog raniji izlazak Trehub i njihov bonus ali jednostavno mi smo šutirali umjesto da više tražimo prodor prema košu. Ostaje nam žal za ovom utakmicom ali smo pokazali da možemo igrati s puno iskusnijom ekipom, kazala je Iva Borović Gregov, trenerica Medveščaka.

– Izlaskom Trehub promijenili smo obranu i morali smo Medveščak udaljiti od koša i njihove unutarnje igre što smo i uspjeli. Jedna zanimljiva i dinamična utakmica gdje se vidjelo da se obje ekipe još uigravaju. Vjerujemo kako vrijeme bude odmicalo da će i igra biti bolja, naglasio je trener Zadar Plusa Šime Kraljević.

Trehub je s 22 poena (21 skok) predvodila gošće. Dingle (7 asistencija) je dodala 17, a Ashley Austin 16. Kod Medveščaka Gabriela Grizelj je ubacila 25 poena uz 9 skokova i 9 asista. Katarinna Sekulić (10 skokova) i Marija Soldo (12 skokova) su dodale po 12 poena.

ŽKK ZADAR – KK FSV 77:82 (14:24, 26:19, 21:22, 16:17)

Povratnice u Premijer ligu, košarkašice ŽKK Zadra, nisu uspjele na svom parketu iznenaditi dobru i energičnu ekipu FSV-a iz Rijeke. Zadranke su pružile dobar otpor, a utakmicu je presudilo puno bolje otvaranje gostiju, koje su u prvom poluvremenu imale u trenutku čak i 16 poena prednosti, 35-19. Ipak, domaćin se budi te do kraja poluvremena dolazi na samo tri koša zaostatka, 40-43.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena FSV opet odlazi na 10 razlike, i to u nekoliko navrata, ali domaćin se ne da te treća dionica završava vodstvom gostiju 65-61. Treba spomenuti da je ekipa Zadra kod rezultata 62-61 za goste imala i napad za vodstvo, koji nisu iskoristili. U posljednjoj četvrtini gosti su održali svoju prednost te zasluženu odnijeli pobjedu u Rijeku.  Krajnji rezultat glasio je 82-77 u korist ekipe FSV.

U redovima domaćina kapetanica Josipa Zovko je postigla 21 poen (4 skoka, 5 asistencija) te iskusna Emilija Podrug koja je utakmicu završila sa 18 postignutih poena, ali i 16 skokova te 6 asistencija.

U gostujućoj ekipi Ivona Krakić (11 skokova) i Mia Mašić postigle su po 22 poena, piše hks-cbf.hr.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...