PAO DOMAĆIN Zadar protiv Budućnosti VOLI u finalu turnira Široki 2024.

Košarkaši Zadra pobijedili su u polufinalu memorijalnog turnira „HKK Široki 2024 „ domaću momčad Široki TT Kabeli rezultatom 75:82 (21:25, 23:16, 18:23, 13:18) i izborili finale, u kojem će sutra od 20 sati igrati protiv Budućnosti VOLI. Crnogorci su u drugoj utakmici u neizvjesnoj završnici slavili protiv Splita 86:84.

Zadar je u utakmicu ušao s petorkom Kalajžić, Gegić, Ramljak, Wahl i Žganec. Ta postava brzo je napravila prednost 5:13, zahvaljujući dobrom šutu izvana Ramljaka i Gegića ali nakon minute odmora bude se i domaćini i dolaze na 16:18. Minutu odmora sada traži trener Zadra Danijel Jusup, svježinu donose Mazalin i Gilbert, a domaćini u posljednjoj sekundi prve četvrtine smanjuju na 21:25.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju domaćini, dolaze do izjednačenja 25:25. Mazalin je zabio dvaput za povratak u vodstvo koje je trajalo sedam minuta, do trice domaćih za 35:33. U jednom trenutku domaćini imaju i +6 (44:38), ali Žganec pogađa tricu za ulazak u drugo poluvrijeme s malim zaostatkom 44:41.

Dobro je krenulo Kalajžiću, koji je povezao tešku tricu i polaganje za brzi preokret. Nije dugo trajalo, obrana Zadra večeras nije bila dobra pa su domaćini brzo vratili vodstvo. Nešto bolji skok i smanjeni broj pogrešaka ipak su Jusupovoj momčadi donijeli minimalnu prednost pred ulazak u posljednju četvrtinu (62:64).

Skoro pet minuta Zadar je „Životario“ na nekoliko slobodnih bacanja, dopustio Širokom novi povratak, smogao opet snage za nekoliko uspješnih akcija i vodstvo 68:71. Nekoliko teških situacija izvukao je Mazalin igrom leđima, a Gegić atraktivno zakucao za 72:77 dvije minute prije kraja. Trica Žganeca odvela je utakmicu u mirnu završnicu i Zadar u finale turnira protiv Budućnosti.

Najefikasniji igrač Zadra bio je Lovro Mazalin s 20 poena, Gegić je postigao 19 a Žganec odigrao utakmicu na rubu triple doublea: 10 poena, 9 skokova i 7 asistencija. U domaćoj momčadi najbolji Rebec s 22 postignuta poena.

HKK Široki TT Kabeli – KK Zadar 75:82 (21:25, 23:16, 18:23, 13:18)

HKK Široki TT Kabeli: Strong 3, Hunter 5, Karamarko 5, Perković 9, Miletić 2, Radivojević, Vujanović 2, Čović 11, Velić 3, Galić, Jambrović 13. Rebec 22. Trener: Ivan Velić.

KK Zadar: Mazalin 20, Gilbert, Torbarina, Dundović, Ramljak 14, Wahl 3, Klarica 4, Gegić 19, Proleta 2, Žganec 10, Kalajdžić 10. Trener: Danijel Jusup.

Danijel Jusup: Dva perioda smo odigrali jako dobro, prvih pet minuta napadački i zadnje tri minute defenzivno. Lošija strana je bila u obrani pick&rolla, sporo smo izlazili na close out i oni su pogodili 11 trica u prvom poluvremenu sa šutem 45 posto. Teško je nadati se pozitivnom rezultatu tako i morat ćemo na tome raditi. Faza dobre obrambene igre će nam biti neophodan i očito nam fali malo kreativnosti u napadu, kad dođe novi igrač nadam se da ćemo to koliko-toliko iskomepnzirati, ali da će biti teško već se sada vidi. Vjerujem da ćemo već sutra dogovoriti igrača koji će nam doniejti kvalitetu na vanjskoj poziciji, pred dogovorom smo.

Lovro Mazalin: Čestitam svojoj ekipi i staffu. Dobro smo otvorili utakmicu nekim šutevima, dalje smo se mučili, nismo imali dobru energiju. Zadnjih četiri-pet minuta smo stisnuli, pokazali kako bismo trebali igrati veći dio utakmice i to nam treba biti neka vodilja. Budućnost je odlična ekipa, gledali smo ih, probat ćemo se pripremiti što bolje i u finalu dati sve od sebe, iskoristiti utakmicu da vidimo u čemu trebamo napredovati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...