OTOČANI MOGU ODAHNUTI Grad nastavlja financirati prijevoz liječničkih timova do otoka

Na radost svih mještana udaljenijih zadarskih otoka, Grad Zadar i dalje će finanicirati prijevoz timova obiteljske medicine. Naime, danas smo objavili kako je odlukom gradonačelnika ovaj prijevoz riješen do 30. rujna, no pitanje je – što nakon toga. Riječ je o nekoliko relacija do udaljenih zadarskih otoka, Silbe, Ista, Premude i Oliba, čije stanovnici, uglavnom stariji, ovise o dolasku liječničkih timova.

Iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb danas u nam potvrdili kako će prijevoz timova svakako i dalje financirati, o čemu nam je pomoćnik pročelnika, Jakov Vidović, kazao:

Dokle god postoje potrebe, odnosno dok se navedeni prijevoz ne riješi sustavno unutar resornog ministarstva, Grad Zadar će u partnerstvu sa Zadarskom županijom iznalazaiti najoptimalnija rješenja za to, uz obvezu nastavka sufinanciranja brodara koji budu izabrani na javnom natječaju. Tijekom 2024. godine, u situaciji neizglasavanja proračuna, ova aktivnost se regulirala Odlukama o financiranju nužnih rashoda i izdataka. Kako je konačno prihvaćen Proračun za 2024. godinu tako su sredstva za nastavak brodskog prijevoza osigurana na poziciji F90, odjeljak 3661, u iznosu od 30.000,00 eura, koliko se osigurava i u Proračunu Zadarske županije. Provedba ove aktivnosti regulira se Ugovorom između Grada Zadra, Zadarske županije i Doma zdravlja Zadar, kazao nam je Vidović, uz napomenu da nastavljaju izdvajati ova sredstva.

Na koncu napominjemo da nema nikakvih zapreka da se s istom praksom ne nastavi i u narednim godinama, a što će biti regulirano Proračunom za 2025. godinu s projekcijom za 2026. i 2027. godinu, najavljuje pomoćnik pročelnika.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...