OTKRIVAMO HDZ naručio anketu o rejtingu političara, pogledajte koja su imena u igri

HDZ se već priprema za lokalne izbore, što otkriva i anketa popularnosti zadarskih političara. Naime, građani Zadra ovih dan primaju pozive jedne zagrebačke agencije za istraživanje javnog mnijenja u kojima ih anketari pitaju za dojam o ponuđenim kandidatima, tražeći pozitivan ili negativan odgovor o konkretnom političaru.

Doznali smo i kojim se imenima radi, a zanimljivo je da građane nisu pitali samo za svoje članove kao moguće kandidate za gradonačelnika i župana, već su ispitivali i popularnost oporbenih plitičara. Evo o kojim se HDZ-ovcima Zadrani ovih dana izjašnjavaju kao o pozitivnim ili negativnim osobama: Šime Erlić, Branko Dukić, Ante Ćurković, Željko Čulina, Dario Nakić, Grozdana Perić, Jure Brižić i Božidar Longin. Tu je i njihov koalicijski partner, predsjednik županijskog HSP-a, Mate Lukić.

Od oporbenih političara Zadrane se pitalo za sljedeća imena: Marko Vučetić, Enio Meštrović, Daniel Radeta, Irena Dragić, Erol Gaši, Damir Biloglav i Ante Rubeša. No, tu je i jedno ime izvan politike – zadarski sociolog Sven Marcelić.

Kako doznajemo od izvora u HDZ-u, ovom anketom žele dobiti precizne podatke o rejtingu kojega imaju njihovi, ali i članovi oporbe, kako bi vidjeli koga im je najbolje kandidirati za gradonačelnika i župana.

Naime, rejting aktualnog gradonačelnika – što pokazuju i komentari građana – naglo je srozan te stranka želi vidjeti ima li smisla više ga uopće kandidirati. U tom slučaju trebaju odgovor o tome tko im je trenutno najpopularniji političar kojega vrijedi postaviti za kandidata na idućim lokalnim izborima u svibnju 2025. godine.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...