OPET BLOKADA? Vučetić: Gradonačelnik uopće nije započeo s pregovorima oko novog proračuna, u 2025. čeka nas isti scenarij

Želi li gradska vlast izbjeći situaciju kakvu je imala s ovogodišnjim proračunom, već je trebala započeti ragovore s klubovima vijećnika. Događa li se išta u tom smislu, pitali smo predsjednika Gradskog vijeća, Marka Vučetića, no on kaže kako se apsolutno niša ne događa te da sve upućuje na – ponavljanje scenarija od ove godine:

Situacija je ista kao i prethodnih godina. Nakon usvajanja proračuna za prethodni kvartal 2024. godine, gradonačelnik uopće nije započeo s pregovorima oko izglasavanja novog proračuna, tako da i u 2025. možemo očekivati potpuno identičnu situaciju kakva je bila i do sada. A to vodi ili u smjeru da većina u Gradskom vijeću amandmanima promijeni proračun te izvori budu zakoniti i to bude proračun većine, ili da izvori budu nezakoniti te da Grad opet doživi blokadu proračuna i za 2025. godinu. Dukić ponavlja potpuno isti model koji je primjenjivao i pretodne tri godine, što znači da želi ponavljanje istog scenarija, pojašnjava Vučetić.

Na pitanje zašto bi zapravo Dukiću odgovaralo ponavljanje istog scenarija ako znamo  što je proračunska kriza donijela Zadru, predsjednik Gradskog vijeća odgovara:

Jedina mu je korist ono što ga očito fascinira, a to je da sebe može pogledati i spoznati kao gradonačelnika. Nema veze što on gradom ne upravlja i što nije stvario nikakvu političku komunikaciju s gradskim vijećnicima, on se zadovoljava političkim mrvicama koje onima koji su zahvaćeni odlukom o nužnom financiranju nisu toliko sitne stvari. On može djelovati na način nekakvog obiteljskog ili familijarnog prijateljskog mehanizama koji daje materijalne posljedice tom krugu u kojemu se nalazi, a da nije u stanju sagledati što je dobro za grad. To nužno financanje zapravo ovisi o njegovoj volji kojom odlučuje tko će biti financiran iz nužnih izvora, a očio je da ne želi da čitav grad politički profitira od iskazane volje birača na prošlim izborima, zaključuje Vučetić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...