OD HDZ-a ČEKA JOŠ JEDNU FOTELJU A 2013. godine, kao članica HNS-a, govorila je: “Cilj stranke je smijeniti HDZ-ovu vlast”

Iako za Hrvatsku stranku – Reformiste već dugo nitko nije čuo, njihova predsjednica u Zadru Vesna Sabolić mjesto ravnateljice Narodnog muzeja Zadar dobila je samo zahvaljujući koaliciji s HDZ-om. Stranka praktički više i ne postoji, no Sabolić je prije nekoliko godina za podršku HDZ-u nagrađena ovom atraktivnom foteljom. Prethodno je bila u HNS-u koji, osim jednog županijskog vijećnika, također postoji samo na papiru.

Sabolić se sada kandidirala za još jedan mandat, a mediji su danas izvijestili kako je predsjednik Upravnog vijeća Narodnog muzeja, Miro Jurić, podnio ostavku. Znakovita gesta, a uskoro ćemo saznati i zašto.

No, dok čekamo rasplet natječaja za ravnatelja ili ravnateljicu Narodnog muzeja, vrijedi podsjetiti što je Sabolić govorila o HDZ-u davno prije nego li je ušla u njihovu koaliciju za dobivanje ovakvog radnog mjesta. Naime, na izvještajnoj konferenciji HNS-a u veljači 2013. Sabolić je kao glavni cilj stranke u Zadru i županiji navela – smjenu HDZ-ove vlasti kako bi se “prostor čitave regije učiniti boljom sredinom za život ljudi”:

Svi moramo shvatiti da su problemi pred kojima se nalazi Zadar i Zadarska županija stvarni. Da bi smo ih prevladali u kratkom vremenu moramo se udružiti i zajedno s građanima iznjedriti najkvalitetnije kadrove. Prestati se osvrtati na sitna politikanstva, na greške naših prethodnika. Moramo zasukati rukave. Pobijediti na izborima, a već sada utvrditi područja ključna za razvoj naše županije. I zato nas zanimaju ljudi koji su spremni zasukati rukave za boljitak svoga mjesta. Pa onda svi zajedno za boljitak Županije, Hrvatske i cijele regije, poručila je tada Sabolić HDZ-u uoči lokalnih izbora.

Gotovo proročanski tada je rekla kako moramo “iznjedriti najkvalitetnije kadrove”, kao da je znala kakvi će se prijepori  oko njenog imenovanja događati  danas. No, kao i sve ostale kojima je stranačka iskaznica pomogla u zapošljavanju, tako je i ona 11 godina kasnije podlegla “politikanstvu” kojega je te 2013. žestoko kritizirala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...