OBILJEŽAVANJE 7. RUJNA Svjetskog dana svjesnosti o DMD 2024

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar se i ove godine priključuje Savezu društava distrofičara Hrvatske (SDDH) u globalnoj kampanji obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o Duchenne mišićnoj distrofiji (DMD) koju 7. rujna provodi World World Duchenne Organization (WDO) – odnosno Svjetska organizacija osoba s DMD. 

 Ovogodišnja tema Svjetskog dana svjesnosti o DMD je „Podigni svoj glas za Duchenne“. Njome se naglašava važnost jačanja glasa za zagovaranje prava, uključenosti i dobrobiti osoba s DMD s ciljem stvaranja društva koje pruža jednake mogućnosti za sve. Posebno značajna za ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o DMD je činjenica da se održava pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta po prvi put otkad su Ujedinjeni narodi (UN) dan 7. rujna službeno proglasili kao Svjetski dan svjesnosti o DMD pri čemu je UN pozvao sve države članice i druge međunarodne i regionalne organizacije, kao i civilno društvo da obilježe ovaj dan. 

Stoga ovim putem želimo Vama, našim dragim sugrađanima, ukazati na nekoliko činjenica o DMD-u kroz seriju kartica “Jeste li znali?” koje možete pogledati ispod, a dijeleći ih kao i druge informacije koje su Vam poznate o DMD -u  pozivamo vas da podignete svoj glas za Duchenne.

Također, na sami Svjetski dan svjesnosti o DMD, 7. rujna 2024., u 10:00 sati, World Duchenne Organization će na svojim mrežnim stranicama (FaceBook, YouTube, web) premijerno prikazati dokumentarni filmPodigni svoj glas za Duchenne” čiji trailer možete pogledati na linku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...