NOVI REKORDI Zračna luka Zadar već sada ima 30 posto veći promet od rujna prošle godine!

Nastavljaju se izvrsni rezultati Zračne luke Zadar, a i posezona je bolja nego ikad. Tome je pridonijelo i najnovije pojeftinjenje Ryanairovih karata te se od 1. listopada do 30. studenog u neke destinacije može putovati za nevjerojatnih 14.99 eura!

U Zračnoj luci Zadar saznajemo kako su po ovoj cijeni putnicima dostupne linije za Beč, Wroclaw, Katowice i Marseille. I listopad će stoga na zadarskom aerodromu biti vrlo prometan, o čemu na direktor Josip Klišmanić kaže:

Sezona nam traje do kraja listopada, ali već možemo reći da nam je i rujan prometom jači od prošlogodišnjeg, tako da smo već sada na 30 posto većem broju putnika nego lani za isti mjesec. Očekujemo da ćemo ove godine imato preko 1,5 milijuna putnika. Dakle, sezona nam je izvrsna, kazao nam je Klišmanić.

Naime, zadarska Zračna luka i u kolovozu je ostvarila rekordne brojke – imali su promet od 335.000 putnika. Nakon povijesnog srpnja u kojemu su zabilježili promet od 326.000 putnika prvi put u povijesti Zračne luke, sada su ostvarili novi rekord.

Ovo nam je najprometniji mjesec ikad sa 13,5 posto prometa više nego u kolovozu prošle godine te je već sada premašen i cijeli prošlogodišnji promet, kazao nam je glasnogovornik Zračne luke Zadar, Nikola Barač.

I ove brojke stoga pokazuju da, unatoč prošlogodišnjem prometu od 1,1 milijun putnika, Zračna luka Zadar i ove godine grabi ka novim rekordima. Naime, promet u lipnju u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećan im je za gotovo 30 posto, a u narednom mejsecu za čak 40 posto.

Sudeći po ovogodišnjim brojkama, zadarska Zračna luka doista bi mogla ostvariti promet od 1,5 milijuna putnika, čime je premašila i prošlogodišnji povijesni  rekord.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...