NOVA POPUNA OPĆINSKOG SUDA Na psihološko testiranje pozvano pet kandidatkinja iz Zadra

Da je ministar pravosuđa Ivan Malenica ozbiljno shvatio kadrovsku situaciju na Općinskom sudu u Zadru kazuje još jedan natječaj za popunu suda čiji su kandiditi ovih dana pozvani na psihološko testiranje u Zagreb. Naime, idućeg utorka u zagrebački Dom zdravlja na testiranje odlazi pet kandidatkinja koje je pozvalo Državno sudbeno vijeće, a među kojima će se birati nove općinske sutkinje.

Najveći broj bodova dobila je Antea Barešić Lukić, a nakon nje: Marija Knez, Iva Peričić Pejar, Ivana Čolić Bagarić i Nikolina Valent. Riječ je o kandidatkinjama s natječaja u travnju s kojima je DSV tada obavio razgovore i objavio listu kandidata s najvećim brojem bodova.

Evo i imena svih 20 kandidata i kandidatkinja koji su se natjecali za suce Općinskog suda u Zadru: Iva Peričić Pejar, Maja Poprženović, Mislav Marčić, Nataša Đaković, Nikola Bilan, Jadranka Longin, Danijela Števanja, Danijela Jažić, Željana Vidović Labor, Lara Menđušić, Nikolina Grancarić, Božana Mihalj, Petra Kaštropil, Antea Barešić Lukić, Sanja Đurić, Helena Stojić, Senia Bušljeta, Igor Njegovanović, Vera Miočić i Neva Lukin.

Naime, otkako ga je krajem siječnja preuzelo novo rukovodstvo, Općinski sud Zadar može se pohvaliti izvrsnim rezultatima – u nepuna četiri mjeseca broj neriješenih predmeta smanjen je za čak 1.252, što je izniman uspjeh za ovako malo vremena. Kao što je poznato, nakon smjene dotadašnjeg predsjednika Marija Pešića, za vršiteljicu dužnosti imenovana je Jadranka Nižić-Peroš, a za njena zamjenika Davor Dubravica. Odmah se prostupilo reorganizaciji posla kako bi se nadoknadio manjak sudaca i broj neriješenih predmeta što prije počeo smanjivati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...