NIJE U ŠOLDIMA SVE Proračun Partizana za igrače iznosi 15 milijuna eura. KK Zadar nema niti 700 tisuća, ali ima Jusupa!

Jučer je sportski direktor KK Zadar – Denis Pleslić, otkrio da proračun za igrače prve momčadi za sezonu 2024./25 – iznosi točno 680 tisuća eura u neto iznosu. Sportski direktor posebno je istaknuo kako je klupski proračun na razini jednog igrača – vodećih momčadi ABA lige! Pleslić je još naveo i da je cilj u ABA ligi biti konkurentan – ali, da to neće biti jednostavno s obzirom na skromne financije.

Primjerice – prošlogodišnji prvak ABA lige beogradska Crvena zvezda objavila je kako bruto iznos za igrače iznosi 14.308.770 eura. Za stručni stožer izdvojeno je 1.140.000 eura, a tu je trinaest ljudi. To nisu i jedini troškovi, ne zaboravimo stanove, ‘managerske’ provizije, putovanja, omladinski pogon, najam dvorane… Procjenjuje se kako će ukupni proračun dosegnuti iznos i do 22 milijuna eura!

Što se drugog beogradskog kluba tiče, Partizan, čiji dres od ove sezone nosi bivši igrač KK Zadar Arijan Lakić – proračun za igrače i stručni stožer iznosi 15 milijuna eura bruto – dok je ukupni proračun crno-bijelih dosegao čak 23 milijuna eura bruto iznosa! Predsjednik Partizan Ostoja Mijailović – istaknuo je kako je iza Partizana stala i država, koja je za klub koji vodi trofejni trener Željko Obradović – iskeširala čak 5 milijuna eura.

Ne treba biti posebno mudar pa konstatirati – kako je Zadar u takvim financijskim odnosima u startu limitiran – u dvobojima s euroligašima iz Beograda. Ali, baš kao što kaže i pjesma Mladena Grdovića ‘Nije u šoldima sve’, tako je i KK Zadar znao rezultatski nadvisiti bogate suparnike i ostaviti srce na parketu – nošen publikom.

Posebno nam se urezao u pamćenje susret na Badnjak prošle godine – kada je pred 8.500 gledatelja u dvorani “Krešimir Ćosić” pao Partizan rezultatom 84:68, a momčad Zadra vodio je iskusni trenerski lisac – Danijel Jusup koji je nadmudrio profesora Žoca!

Potom i 7. studenog 2022. godine u “Pioniru” – u kojem se dogodila senzacija kada su ‘Jusupove trupe’ svladali Crvenu zvezdu 96:98.

‘Uzalud vam novci moji sinovci’, rekao bi trenerski mag – Dule Vujošević…

Novu prigodu za čudo – košarkaši Zadra imat će već 20. listopada 2024. – u 5. kolu ABA lige kada će u Krešinom domu dočekati Partizan, odmah nakon toga, opet kao domaćini i Zvezdu u šestom kolu, 27. ili 28. listopada.

Nekako svi priželjkujemo da barem jedan od dva beogradska kluba padne – u razmaku od svega tjedan dana, ali još bi slađe bilo – ako padnu oba!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...