NAKON PRIVOĐENJA SVEĆENIKA PERUŠIĆA Čeka se očitovanje Zadarske nadbiskupije

Nakon objave tjednika Nacional o privođenju svećenika župe u Perušiću Benkovačkom, zbog prijave 16-godišnjakinje koga ga tereti za spolno uznemiravanje, kontakirali smo Zadarsku nadbiskupiju.

Hoće li svećenik do okončanja istrage biti suspendiran te jesu li već odredili drugoga koji će ga mijenjati u ovoj župi, pitali smo nadležne u Nadbiskupiji, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Naime, Nacional je objavio kako je “protekle srijede, 11. rujna, u ranim poslijepodnevnim satima, ispred župnog ureda u malom mjestu Perušić Benkovački, udaljenom nekoliko kilometara od Benkovca, hrvatska policija izvela je dosad nezapamćenu intrigantnu intervenciju, koja moguće okreće novu stranicu u odnosima između države i Crkve u Hrvatskoj, posebice u tretmanu crkvenih seksualnih prijestupnika”.

Javnost je zgrožena ovim događajem, no o svemu treba sačekati rezultate istrage kada će se znati što se je doista dogodilo. Naime, župne urede pretresli su policajci zadarske i šibenske policije te uzeli svećenikove stvari na kojima će se potražiti mogući tragovi djela zbog kojega je prijavljen, poput mobitela, laptopa i ostalog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...