NAKON ODLASKA 40 ČLANOVA Penava očajno u Zadru traži tko će mu voditi podružnicu

Da je predsjedniku DP-a Ivanu Penavi nakon rezultata na parlamentarnim izborima, zahvaljujući kojima je postao koalicijski partner HDZ-u, netko rekao da u Zadru neće moći naći čovjeka koji će mu voditi podružnicu, rekao bi mu da je lud.

Ali upravo to mu se događa ovih dana – Penava nikako u Zadru ne može naći člana koji će nakon Damira Biloglava voditi županijsku organizaciju. Kao što je poznato, Biloglav koji je u ovom sazivu Sabor dobio i mandat, sa još 40-ak DP-ovaca napustio je Domovinski pokret, a s njim je otišla i većina članova u Zadru.

Dapače, već je pao dogovor o osnivanju nove stranke svih okupljenih oko Marija Radića koji su 31. kolovoza napustili izborni sabor DP-a i istoga dana dogovorili osnivanje nove. Iako Penava sve ovo vrijeme javnosti poručuje kako ih odlazak dijela članova neće oslabiti, činjenica je da je iščlanjenje ovako velikog broja poznatih članova DP-u ipak zadao velik udarac.

I ne samo to – Penava je u Zadru ostao bez gradskog vijećnika. Naime, kako je i najavio na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, Biloglav će odsad djelovati kao nezavisi vijećnik, a čim osnuju novu stranku, ona će automatski  dobiti svojega predstavnika i u Gradskom vijeću Grada Zadra.

Bit će zanimljivo pratiti tko će Penavi voditi organizaciju u Zadru, ali i koje će članstvo on okupiti s obzirom da ih je u DP-u ostalo vrlo malo. Naime, druge stranke već počinju pripreme za lokalne izbore, a Penava još nema ni predsjednika zadarske organizacije.

Biloglav, pak, napominje kako je već najavljivao da Domovinski pokret u Zadru više neće ni postojati:

Po mojoj procjeni, opstat će jedino u Istočnoj Slavoniji, a možda će imati i enklavice u Splitu i Dubrovniku, zaključuje bivši član Predsjedništva i zadarske organizacije DP-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...