NAJPLAĆENIJI GRADONAČELNIK U HRVATSKOJ Dukić stranci ipak donio korist – za dva mandata HDZ-u ostavlja 14.400 eura dužnosničke rente!

Nakon mučne proračunske situacije u Gradu Zadru, gradonačelnik Branko Dukić na udaru je kritika brojnih građana. Prozivaju ga zbog nedosljednosti i nesnalaženja u ovoj financijskoj i političkoj sagi koju je zadarska javnost bila prisiljena promatrati čak devet mjeseci.

Najgore je, međutim, što sve ovakve kritike završavale istom konstatacijom – Dukić je izvrstan liječnik i trebao je ostati u bolnici, a ne se upustiti u politiku, na štetu trudnica, rodilja i građana Zadra.

No, jučerašnja potvrda iz HDZ-a da gradonačelnik, njegov zamjenik i gradski pročelnici i dalje plaćaju tzv. dužnosničku članarinu od pet posto plaće otkriva da je Dukićev mandat itekako bio koristan. Naime, nakon političkog tsunamija kojega će ostaviti nakon završetka mandata u svibnju iduće godine, zadarski gradonačelnik ipak je donio veliku korist stranci – 14.400 eura stranačkog nameta! Naime, kako?

Branko Dukić u ovom je trenutku najplaćeniji hrvatski gradonačelnik. Otkriva to njegova imovinska kartica u kojoj je prijavljena neto plaća od 3.026,20 eura. Pomnožimo li ovu svotu s pet posto koliko dužnosnici mjesečno moraju davati stranci koja im je dala fotelju, pa sve to s osam godina mandata, dobivamo astronomsku svotu od 14.400 eura!

Naime, toliko će Dukić nakon dva mandata HDZ-u ostaviti što su mu osigurali mjesto gradonačelnika. Kao što smo jučer pisali, i gradski pročelnici moraju izdvajati tih pet posto i zato je to praksa koju nitko ne voli, osobito oni koji su došli iz drugih stranaka ili su bili nezavisni, no ovaj stranački namet nitko ne može izbjeći.

U javnosti se, naime, plasiraju priče o tome kako je ta članarina na dobrovoljnoj bazi, ali ipak nije. Ona to formalno jest, ali svi koji su je pokušali izbjeći rekli su nam kako su se suočili s netrpeljivošću kolega koji su je morali plaćati jer – ipak im je HDZ osigurao fotelju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...