MURVICA GORNJA I ZADAR Alkotestiranjem kod dvojice vozača utvrđeno 3,28 i 1,64 promila

Obojica vozača su danas uz optužne prijedloge dovedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru…
U nedjelju, 29. rujna u 19.58 sati na državnoj cesti DC-08 u Murvici Gornjoj policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom kontrole prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka. Daljnjom kontrolom vozača, 42-godišnjeg hrvatskog državljanina, utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 3,28 g/kg i za vrijeme dok mu je Rješenjem Službe upravnih poslova, vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Vozač je doveden u službene prostorije i zadržan do otrježnjenja nakon čega je odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, kazna zatvora u trajanju od 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja u trajanju od 9 mjeseci.

Sud je okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega je okrivljenik odveden u Zatvor u Zadru.

Također, danas je uz optužni prijedlog na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveden i 23-godišnji hrvatski državljanin, kojeg su Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili jučer, 29. rujna u 22.50 sati u Ulici 4. Gardijske brigade u Zadru, dok je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg, izvijestila je PU Zadarska.

Uhićen je i doveden u službene prostorije te je nakon prekršajne obrade odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Zatraženo je zadržavanje i kazna zatvora od 30 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...