MALI KLUBOVI SU OGORČENI Ivica Šola: “HNK Zadar koristi i igralište na Bagatu, pa Bog te ne ubio – koliko im još treba terena?”

HNK Zadar preko Grada Zadra i gradonačelnika Branka Dukića traži licencu kako bi mogao igrati utakmice četvrte lige na glavnom terenu ŠC Višnjik. Što je sramotno! Naime, takvim bi se potezom uništilo puno malih klubova koji treniraju na Višnjiku.

Atletski klubovi strepe što će se dogoditi – jer HNK Zadar prvu domaću utakmicu u amaterskoj četvrtoj ligi igra u srijedu, 11. rujna – u 16.30 sati protiv Uskoka iz Klisa.

Predsjednik i trener Atletskog sportskog kluba Zadar (ASK), 62-godišnji Ivica Šola, nezadovoljan je saznanjem da bi HNK Zadar svoje prvenstvene susrete – mogao igrati na Višnjiku.

– Reagirat ćemo u ime ASK-a preko predsjednika Atletskog saveza Zadarske županije – gospodina Slobodana Mijolovića, koji treba sazvati sve atletske klubove i direktora ŠC Višnjik – kako bi dobili potrebne informacije. Na terenu ŠC Višnjik trenira pet atletskih klubova, plus još četiri-pet Škola nogometa. Normalno da bi nas pogodilo – ako se to dogodi, pa gdje ćemo trenirati? Međutim, nemam ništa protiv HNK Zadar – ali atletika bi umrla, govori Šola te nastavlja:

– Bio bi red da se pozovu svi korisnici ŠC Višnjik. ASK Zadar preko cesije mjesečno plaća ŠC Višnjik – 3 i pol do 4 tisuće eura. Ne bih nikoga optuživao, ali netko očito ‘vuče konce’. Sve je to dosta mutno, na ŠC Višnjik ima dosta djece, između 500 do 600 djece bavi se atletikom u tri-četiri kluba, nastavio je o HNK Zadar:

– Ne znam je li taj klub postao dioničko društvo ili nije – to je toliko mutno, toliko ‘zakukuljeno’, da dragi Bog više to ne bi pohvatao. Utakmice vikendom nam i ne bi toliko smetale, ali bojim se da i mlađi uzrasti HNK Zadar ne presele na ŠC Višnjik. Koriste igralište na Bagatu, pa Bog te ne ubio – koliko im još treba terena? Simptomatično jest da su mlađi uzrasti HNK Zadar poispadali iz svih liga, a nemaju ni jednog reprezentativca. S druge strane, naša mlada kadetkinja 14-godišnja Karla Žilić – ove sezona je treća na tablicama, odgovorio je misli li problem pokušati riješiti preko gradonačelnika Branka Dukića:

– Prije nekoliko godina kada sam bio na prijemu za ‘Barutanu’ – dobio sam odgovor kojeg je bolje zadržati za sebe. Primijetio sam da su i na budućem Sportskom centru ‘Barutana’ – ucrtani golovi na nogometnom terenu. Rekao sam onda – da ću prije umrijeti nego što ćemo dobiti pravi atletski stadion, za kraj je poručio:

– ASK Zadar je nositelj zadarske atletike kroz međunarodne uspjehe. Ne može se na uštrb jednog sporta oštetiti druge sportove, zaključuje Šola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...