LOKALNI IZBORI HSP već radi na izbornom programu; Lukić: Glavni nam je fokus gradnja stambenih zona za mlade obitelji

Županijski pravaši žele se dobro pripremiti za lokalne izbore te su već izradili i dio programa koji se odnosi na projekte za mlade obitelji. Naime, zaustavljanje iseljavanja mladih iz Hrvatske jedna je od temeljnih okosnica na kojoj HSP već godinama radi, stoga nije ni čudno da su već počeli kreirati i program za bolji život mladih obitelji u Zadru i okolici.

O tome kako misle zadržati mlade obitelji u Zadru, ali i dovoditi i one iz drugih općina i gradova, predsjednik Županijskog odbora HSP-a, Mate Lukić, nam kaže:

Glavni nam je fokus u idućem mandatu gradnja stambenih zona na gradskim zemljištima. Mlade obitelji moći će uzeti stan u novogradnji za mjesečni najam od 300 eura, a nakon 10 godina taj novac koji su uplatili priznao bi im se kao polog za otkup istog stana po subvencioniranoj cijeni. Ona svakako ne bi smjela prelaziti 2.000 eura po kvadratu, a kako postoji polog od najamnine, rata kredita bit će takva da će se moći otplaćivati iz plaće, pojašnjava Lukić.

Navodi i kako će raditi na programu dodjele zemljišta mladim obiteljima koje su financijski sposobne za izgradnju kuće za život, s tim da bi obje stavke bile definirane određenim uvjetima, prije svega prednostima za obitelji koje imaju dulje prebivalište u Zadru:

Osigurat ćemo i 2.000 eura za prvo dijete, 5.000 eura za drugo, 15.000 eura za treće, 25.000 eura za četvrto te 37.000 eura za obitelj s petoro djece, što je gotovo 90.000 eura gradske potpore za podizanje višečlane obitelji. Tu je i kreiranje modernoga gradskog prstena i periferije. Projektom Zadar 2.0 porasla bi vrijednost nekretnina i zemljišta u periferiji. Ulaganjem u komunalne, obrazovne i zdravstvene infrastrukture Dračevca, Ploče, Sinjoretova, Crvenih kuća, Vidikovca, Bokanjca, Novog Bokanca, Crnog i ostalih periferijskih mjesnih odbora kvaliteta života dovela bi do zadovoljstva žitelja, ističe Lukić.

U programu za naredne lokalne izbore dotiču se i izgradnje minimalno tri do pet vrtića u prvoj godini mandata, no Lukić naglašava i uvođenje dvosmjenskog rada vrtića.

Ovo je dio programa Zadra kao centra Dalmacije. Centra kulture i tradicije Hrvatske, kaže na kraju čelnik županijskog HSP-a, poručujući kako se periferija i centar grada vizualno više neće razlikovati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...