KUP HRVATSKE U VATERPOLU Radetić: “Još od svibnja nismo odigrali susret juniorskog uzrasta. Nadali smo se polufinalu!”

Na bazenu ŠC Višnjik završene su utakmice po skupinama Kupa Hrvatske – za mlađe juniore. Vaterpolisti Zadra natjecanje su završili na četvrtom mjestu, upisali su pobjedu protiv dubrovačkog Juga i poraze od riječkog Primorja i zagrebačkog Medveščaka.

Mladi zadarski talenti koje trenira Ivo Radetić (53) – danas i sutra razigravaju za poredak od petog do osmog mjesta.

Nismo zadovoljni – jer nadali smo se ulasku u polufinale. Nedostajalo je mirnoće i koncentracije u završnici u prvoj utakmici protiv Primorja – u kojoj nekoliko prilika nismo realizirali. S druge strane, Primorje je odigralo najbolji susret u dosadašnjem dijelu turnira. Poraz protiv Riječana usmjerio nas je prema posljednjem mjestu u skupini, bez obzira – što smo uspjeli pobijediti Jug, za kojeg smatram da je bolja momčad od Primorja. U zadnjoj utakmici s Medveščakom, koji je već dugi niz godina prvak ovog uzrasta u Prvenstvu Hrvatske i Kupu – nije išlo. Još od svibnja nismo odigrali natjecateljsku dvoboj u juniorskom uzrastu – to nas je koštalo plasmana u polufinale, govori Šibenčanin na klupi Zadra i nastavlja:

Danas od 16.40 igramo protiv poraženog iz susreta Juga i splitskog Mornara. Budućnost zadarskog vaterpola jest svjetla – jer sve mlađe kategorije participiraju na završnicama, radimo konstantno s djecom. Najveći je problem kada dođe vrijeme studiranja – jer nam igrači odlaze u zagrebačke klubove, a neki se u potpunosti ostave vaterpola, zaključuje Radetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...