KUGLAČKA LEGENDA Mario Baljak: “Nisam najstariji igrač lige, igram iz ljubavi!”

Kuglači Zadra u prvom kolu rezultatom 3:5 slavili su kod Đurđenovca – u susretu prvog kola Superlige prvenstva Hrvatske. Sutra od 13 sati u Mocirama domaćini su zagrebačkoj Grmoščici u 2. kolu.

Klupska legenda Mario Baljak (64) – nije se oprostio od aktivnog kuglanja te će i ove sezone biti ‘ruka pomoći’ klubu s Mocira.

– U klubu su shvatili da sam im potreban – vjerojatno sam vraćen u momčad zbog nedostatka igrača. Istaknut ću – slabiji smo nego lani jer su nam otišli Csongor Barany, Milan Uzelac i Lovre Buzov. Od aktivnog igranja nisam se oprostio – ali, tko zna, mogu prestati već u nekoj od sljedećih utakmica. Zadovoljan sam svojom igrom protiv Đurđenovca, naime, izgubio sam od domaćeg igrača samo za jedan čunj. Srećom Đurđenovac nije puno pobjegao jer je razliku napravio Hrvoje Marinović – koji je odigrao izvanredno srušivši 680 čunjeva. Moram naglasiti, kako smo napokon uspjeli slaviti u Đurđenovcu – gdje nismo pobijedili prethodne dvije sezone, najavio je i sutrašnji dvoboj protiv Grmoščice:

– Izgubili su u prvom kolu kući od Zaprešića 2:6, ali ne smijemo zaboraviti kako je Zaprešić naša najbolja momčad i glavni favorit za naslov prvaka. Mertojak Split također ima snažnu momčad, a veliki uspjeh za nas bio bi plasman u gornjem dijelu ljestvice, Baljak još ne razmišlja o igračkoj mirovini:

– Nisam najstariji igrač lige, sjećam se – bilo je igrača koji su igrali i nakon sedamdesete godine života. Nije mi potreban nikakav honorar jer kuglam iz ljubavi, zaključuje Baljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...