KONJIČKI KLUB ZADAR Petra Bikić: “Vršimo upis novih članova. Svim početnicima osigurat ćemo konje!”

Vlasnica i trenerica Konjičkog kluba Zadar, 26-godišnja Petra Bikić, zadovoljna je uvjetima u kojima klub radi u Murvici. Dodajmo, kako je konjički sport, jedan je od najstarijih sportova, obuhvaća jahanje, galopske i kasačke utrke, dresurno jahanje, preponsko jahanje, lovno jahanje, polo…

– Očekuje nas 21. rujna drugo kolo Dalmacija kupa – na hipodromu u Sinju. Nastupit ću na kobili Azura i konju Dominik, osim mene sudjelovat će – Noelia Banić, Emma Damgaard, Lucija Kozarić, Mirjana Govorčin i Tea Šantek. Nadamo se da ćemo ostvariti dobre rezultate te naučiti nešto novo, govori Petra te nastavlja:

Vršimo upis novih članova u Školu jahanja, jedini uvjet jest da početnik ima najmanje deset godina. Osigurat ćemo svim početnicima konje koji su mirni i dobri, zaštitne kacige i prsluke. U klubu trenutno trenira tridesetak članova, nešto više je djevojaka. Broj treninga kroz tjedan ovisi o broju rezerviranih termina, klub je dobio i pohvale iskusnog trenera iz Zagreba:

– Prije nekoliko dana posjetio nas je profesionalni trener iz Konjičkog kluba Edek iz Zagreba, Ivan Racić, koji je odradio nekoliko treninga s nama. Kao iskusan jahač – pohvalio je rad kluba te je istaknuo kako su naši konji u jako dobrom stanju, ali i da djeca imaju odličan stil jahanja, zaključuje Bikić.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...