KO SUHO ZLATO Iako je sezona gotova i pijaca poluprazna, smokve se prodaju po – 20 eura!

U onu najbolju uru za spizu na pijaci kada u stara dobra vremena nisi ni mogao proći između banaka, jutros je bila tek šačica ljudi. Zadarska pijaca već odavao nije glavno gradsko središte kupovanja spize i druženja ljudi jer voće i povrće uglavnom nije iz domaćeg uzgoja, već ga se kupi u trgovačkim centrima. A drugi je razlog parking koji je, osobito subotom, postao nemoguća misija.

No, unatoč slabom prometu i znatno manjem broju gostiju, smokve su na zadarskoj pijaci jutros dosegle astornomsku cijenu – 20 eura! Jedna gospođa koja ih je htjela kupiti prodavača je, kada joj je rekao da su 20, pitala čega, je li kuna. On je samo zakolutao očima i rekao – eura.

A što su dijamanti u njima kad ste stavili toliku cijenu?! – ljuto je odgovorila ova Zadranka i krenula dalje.

Cijene ovog domaćeg voća, kojega čak mnogi imaju u svojim vrtovima, tako su dosegle cijenu veću i od one u sezoni. Naime, u srpnju su se na pijaci mogle kupiti i po pet ili šest sura, međutim, kako im je sezona na izmaku, prodavači su podigli cijene. Dio uroda uništila je i kiša, što su poneki kupci iskorostili za enormno podizanje cijena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...