KAPITALAN PROJEKT GRADA NOVALJA Krenuli izgradnja i opremenja Tržnice, vrijedni blizu milijun eura…

Grad Novalja dana 24. rujna 2024. godine započeo je s provedbom projekta izgradnje i opremanja Gradske tržnice Novalja, ukupne vrijednosti 955.096,75 eura s PDV-om. Radove na predmetnoj građevini izvodit će izvođač AMK gradnja d.o.o., a očekivano trajanje radova je 8 (osam) mjeseci od dana uvođenja u posao. Građevina je projektirana kao slobodnostojeća građevina u mediteranskom stilu, katnosti P + 1, maksimalnih tlocrtnih dimenzija 16.70 x 9.10 m, visine do sljemena 8.50 metara.

U prizemlju građevine nalazit će se tržnica – ribarnica, kojoj se pristupa s dvije strane, morske -jugozapadne i sa strane ulice – sjeveroistočne. Ulaz s morske strane je natkriven, te se u građevinu ulazi s platoa, do kojeg se dolazi vanjskim stepenicama i rampom. Sa strane ulice planiran je natkriveni dio tržnice, kroz koji se prilazi prizemlju tržnice i ulazi u ribarnicu. Oba ulaza u ribarnicu formirana su kao orsani, odnosno lučnog oblika. Sa jugoistočne strane, odnosno od strane zgrade pošte nalazi se wc za žene, wc za muškarce, wc za invalide, kojima se pristupa preko platoa na kojem je smještena zgrada, koji je također natkriven. Unutar prizemlja nalazi se i gospodarski hodnik, kojem se pristupa također sa sjeveroistočne strane. U hodniku se nalazi pristup liftu te rashladnoj komori i skladištu.

Vertikalna komunikacija riješena je unutarnjim stubištem, te vertikalnom platformom. Na katu građevine nalazi se tržnica OPG proizvoda, tržnica specijaliziranih proizvoda, wc-i za zaposlene na tržnici, s odvojenim wc-om za žene i za muškarce te je također smješten ured i skladište. Fasadna je površina obložena termoizolacijom debljine 10 cm te završno obrađena s kamenom. Pročelja su projektirana s tradicionalnim elementom orsana, te naglašenom atikom, čime se stvara dojam uvučenosti dijela kata u odnosu na ostatak zgrade. Krovište je četverostrešno, sa skrivenim odvodnim kanalom pokriveno kupom kanalicom na pravokutnom tlocrtu. Sva vanjska stolarija je PVC u bijeloj boji. Pristup krovu riješen je s platoa na jugoistočnoj strani građevine putem propisane i atestirane penjalice za krov.

-Obzirom da se radi o kapitalnom projektu Grada Novalje, unutar kojeg će se izvoditi opsežni i složeni građevinski radovi, za vrijeme trajanja radova povremeno može doći do otežanog korištenja drugih javnih površina na tom području, pa stoga građane Grada Novalje, te druge posjetitelje molimo za razumijevanje dok traju građevinski radovi- pozvali su iz Grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...