IMENOVANJA Novi županijski suci, Danijela Zubčić i Ante Bačić, polažu prisegu

Odlukom Državnom sudbenog vijeća za županijske suce u Zadru imenovani su dosadašnji suci Općinskog suda u Zadru, Danijela Zubčić i Ante Bačić te ih je DSV pozvao na polaganje prisege iduće srijede u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu.

Riječ je o sucima imenovanim u Kazneni odjel odlukom sa 21. sjednice Državnog sudbenog vijeća, i to u izuzetno jakoj konkurenciji od čak 14 sudaca.

Naime, osim njih za županijske suce natjecali su se: Tatjana Domijan-Mrva, Sonja Miljak, Katja Morić Arambašić, Ana Zrilić, Ivana Parać Krišto, Ante Bačić, Mirna Santini, Dubravka Škalabrin, Danijela Zubčić, Ana Mišlov, Ivana Klišmanić, Ivana Bilušić, mr. sc. Zrinka Tironi te Ivana Čačić Brčić koja se kandidirala i za sutkinju Županjskog suda u Šibeniku.

No, najveći broj bodova imalo je ovo dvoje sudaca, a evo poretka prvih kandidata za Kazneni odjel: Danijela Zubčić imala je ukupno 148,2 boda, od čega je 129 bodova dobila od ocjene obnašanja sudačke dužnosti, a 19, 2 boda ostvarila je na razgovoru.

Ante Bačić dobio je ukupno 147,1 bodova, i to: 128 od ocjene obnašanja sudačke sužnosti te 19,1 bodova ostvarenih na razgovoru. Treća po redu po bodovima je sutkinja Ana Zrilić s ukupnih 139,1 bodova te Ivana Parać Krišto s ukupno 137,33 bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...