HOĆE LI U HDZ? Pročelnici bez odgovora; Klanac: Bit ću odsutan sljedeći tjedan, Magaš: Nisam član niti jedne stranke

U zadarskoj javnosti poznata je priča o zadarskom pročelniku koji je, nakon odlaska iz matične stranke, htio ostati nestranačkim, no ubrzo mu je sugerirano da bi se trebao učlaniti u HDZ. Međutim, ni to mu nije toliko teško palo kao kada je čuo da bi za stranku morao izdvajati pet posto od plaće.

Naime, u Gradu Zadru još uvijek radi troje nestranačkih djelatnika na važnim pozicijama – pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrbu Mladen Klanac, pročelnica za odgoj i školstvo Tihana Magaš te dugogodišnja pročelnica za kulturu i sport, Dina Bušić.

I dok je pročelnica Bušić još od imenovanja 2018.  uspjela ostati nestranačkom, u HDZ-u  saznajemo da stranka očekuje da dvoje novih pročelnika potpiše pristupnicu. Klanca i Magaševu stoga smo pitali – hoće li se učlaniti u HDZ ili ostaju nestranačkim pročelnicima u Gradu Zadru?

Sudeći prema njihovim odgovorima, i jedan i drugi htjeli su izbjeći odgovor na ovo pitanje. Naime, Klanac se opravdao spremanjem na put, tražeći za odgovor – sedam dana. Podsjetimo, bivši voditelj Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije na mjesto pročelnika došao je u ožujku ove godine zahvaljujući prijateljstvu s gradonačelnikom Brankom Dukićem. Ovaj Dukićev potez izazvao je tolike reakcije da je SDP-ov vijećnik Nino Mrčela na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika pitao o imenovanju njegova prijatelja i kuma Mladena Klanca za pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo. Dukić mu je odgovorio:

On nije moj kum, ali pustimo to. Ja i Mladen prijatelji smo od djetinjstva, ali tko sam ja da zabranim bilo kome da se prijavi na natječaj, pogotovo ako udovoljava zahtjevima natječaja? Meni je drago jer on ima preko 20 godina iskustva, odgovorio je tada Dukić te 11. ožujka ove godine na stranicama Grada objavio odluku o njegovu imenovanju.

Evo što nam je, dakle, Klanac odgovorio na pitanje “hoćete li se učlaniti u HDZ ili ostajete nestranačkim pročelnikom u Gradu Zadru”:

Upravo se spremam na put i bit ću odsutan kroz sljedeći tjedan. Molim Vas da mi se javite nakon povratka u vezi odgovora na Vaše pitanje. Srdačan pozdrav, napisao je Klanac.

Dok je ovo pisao mogao je već deset puta napisati “da” ili “ne”, odnosno hoće li se učlaniti ili neće. Ovako samo ostavlja dojam kako želi dobiti na vremenu, a uskoro ćemo saznati o čemu se zapravo  radi.

Što je, pak, na isto pitanje odgovorila pročelnica za odgoj i školstvo, Tihana Magaš?

Nisam član niti jedna političke stranke. Moja djelatnost i zaduženja kao pročelnice Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra usmjereni su na poboljšanje i unaprijeđenja sustava odgoja i obrazovanja Grada Zadra. Time se naravno poboljšava, osim kvalitete života naše djece i kvaliteta života njihovih obitelji. Ukoliko Vas zanimaju neke dodatne informacije o radu Upravnog odjela za odgoj i školstvo, stojim na raspolaganju, navela je Magaš.

I ona je, kao i Klanac, izbjegla odgovoriti hoće li se učlaniti u HDZ jer pitanje nije bilo jesu li nestranačke osobe, već hoće li se učaniti u HDZ.

Naime, i za Magaševu je već mjesecima prije njena imenovanja Antena objavila da je upravo ona nasljednica bivšeg pročelnika Jose Nekića te da su sve molbe ostalih kandidata uzaludne. Tako je i bilo – 17. srpnja Tihana Magaš preuzela je dužnost pročelnice bez dana iskustva na rukovodećim dužnostima, a dotad je radila kao profesorica u Gimnaziji Vladimira Nazora.

Bit će stoga zanimljivo pratiti političke sudbine ovo dvoje ljudi s obzirom da su pred stranačkom iskaznicom kapituliral i oni koju su se kleli kako to nikad neće učiniti.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...