HOĆE LI OSNOVATI KLUB? Gradsko vijeće dobilo tri nezavisna vijećnika. Adela Frank: Klub svakako donosi privilegije

Odlaskom Damira Biloglava u nezavisne vijećnike, zadarsko Gradsko vijeće dobilo je čak troje nezavisnih vijećnika. Osim Biloglava, svoju su stranku napustili Adela Frank i Damir Burčul.

Burčul je HDZ napustio još u studenom 2022. godine pojašnjavajući kako to čini iz privatnih razloga, no unat svojoj korektnosti prema bivšoj strabci, kasnijej je rekao da s njima više jednostavno nije mogao, a najviše je zamjerki imao na gradonačelnika Branka Dukića za kojega nam je u lipnju ove godien kazao:

Čitam ovih dana u medijma da je gradonačelnik uputio pismo vijećnicima, a meni niti jednaput nije! Nemam pojma ni kad je Gradsko vijeće, ni što su teme. Dukić oko toga razgovara zna se s kim, s budalama, i zato i jesmo u situaciji u kojoj smo. Zato sam mu sinoć na prijemu košarkaša u gradskoj upravi rekao: “Branko, poslao si mail gradskim vijećnicima, a ja nikad tvoj mail nisam dobio”. Vidjeli smo ovaj zadnji dopis gdje se obraća vijećnicima vezano za škole, ali meni ne. Međutim, na moje pitanje ništa mi nije odgovorio, a i što će kad pismo nisam niti dobio, njemu je Nogometni klub najvažniji, briga ga za ostalo, kazao nam je tada Burčul.

Vijećnica Adela Frank napustila je Nezavisnu listu Enija Meštrovića 20. lipnja, a u priopćenju javnosti otvoreno je navela kako je sve ove godine sa svojim kolegicama i kolegama s Nezavisne liste dijelila i dobro i loše te “da se nisu uvijek svi slagali oko svakog pitanja, ali to nisu javno pokazivali”.

Nakon zaista dugog promišljanja, donijela sam autonomnu odluku da svoj politički rad za opće i javno dobro nastavim samostalno do kraja mandata ovog saziva Gradskog vijeća. Također dajem ostavku na sve svoje vijećničke dužnosti u sklopu rada Gradskih Odbora, te više ne mogu biti njihova članica niti predsjednica. O razlozima svoje odluke ne želim javno komunicirati uvažavajući činjenicu da sam sve ove godine sa svojim kolegicama i kolegama sa Nezavisne liste dijelila i dobro i loše i da se nismo uvijek svi slagali oko svakog pitanja, ali to nismo javno pokazivali. Tako će i ostati, barem što se mene tiče, navela je Frank, poručujuči kako će se do kraja mandata i dalje zalagati za dobrobit svih civilnih udruga i građana, jednako kao i do sada, s naglaskom na zaštitu ljudskih prava.

Damir Biloglav, pak, o odlasku iz DP-a vijećnike je obavijestio jučer na sjednici Gradskog vijeća, najavljujuči kako će odsad djelovati kao nezavisan vijećnik.

S obzirom da su sada stvoreni uvjeti za osnivanje kluba nezavisnih vijećnika, Adelu Frank pitali smo podržava li ovu ideju i bi li se priključili nezavisnima u Gradskom vijeću.

Klub vijećnika svakako donosi privilegije u odosu na pojedinačne vijećnike, a osnivanje kluba do kraja ovog madata čak bi bilo preporučljivo radi svih benefita koje klub donosi. Palo mi je ti jučer na amet, a hoće li doći do toga, tek ćemo vidjeti, rekla nam je Frank, koja očekuje da će proračun na popodnevnoj sjednici proći.

Ima viših ciljeva i interesa od samog proračuna i zato sam čula da će proći, poručuje vijećnica Adela Frank.

Što se tiče kluba nezavisnih vijećnika, tek treba vidjeti kada će Biloglav ući u novu stranku koju osnivaju bivši DP-ovci, odnosno koliko će još vremena djelovati kao nezavisni vijećnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...