HARI RANČIĆ: “Volim raditi s djecom. Ne znam je li sav novac koji dobiva HNK Zadar usmjeren u Školu nogometa!”

Hari Rančić (59), trener je kadeta u Nogometnom klubu Arbanasi – koji igraju u Drugoj dalmatinskoj ligi. Istaknuo je – kako voli raditi s djecom te da se nije umorio od trenerskog posla.

– Najvažnije mi je da djeca dolaze i odlaze s treninga – s osmjehom. Trener mlađih kategorija mora prije svega biti pedagog, naravno, potrebno je i poznavati nogomet. U radu s djecom važno je strpljenje – pogotovo u uzrastu u kojem radim, gdje su djeca u pubertetu. Vikati na igrače u mlađim uzrastima nikako se ne smije, potreban je razgovor. Od iznimne važnosti jest da se djecu poštuje, za svaku je pohvalu način – na koji me djeca slušaju. Vodimo računa i o tome kakvi su učenici, razgovaramo i s roditeljima, osvrnuo se i na Školu nogometa HNK Zadar:

– Puno je djece otišlo. U HNK Zadar su napravili selekciju, a ostaloj djeci koja su im bila ‘višak’ – se zahvalili. Poručili su im neka potraže druge klubove jer ne spadaju u kvalitetu. Mogli su tu djecu – ipak ostaviti u HNK Zadar. Ako po njihovom mišljenju nisu kvalitetna, morali su im dati mogućnost igranja i dokazivanja – u pionirima 2 ili 3, kadetima 2 ili 2, Tićima 2 ili 3. Neka se djeca dokazuju, a ne ih tjerati iz Kluba, ističe Rančić.

Poznato je kako se pozamašni iznos troši za omladinsku školu HNK Zadar – koju izravno financira Grad Zadar. Rančić nije upoznat odlazi li sav novac u Školu nogometa:

– Ne znam je li sav novac kojeg HNK Zadar dobiva od Grada Zadra – usmjeren u Školu nogometa. Ljudi koji vode taj Klub – neće se izjasne. Treba sve biti transparentno, za kraj je poručio:

– Volim raditi s djecom jer ona su najveće bogatstvo. Nisam se još umorio od trenerskog posla, kada se to dogodi – zahvalit ću se, zaključuje iskusni stručnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...