Hajduk ima novu zvijezdu! Srednjoškolac oborio rekord i zadivio golčinama, Belupo ‘nalupao’ Dinamo…

Hajduk će nedjelju dočekati kao vodeća momčad SuperSport HNL-a nakon što je na Poljudu s 4:1 svladao Goricu uz dva prekrasna pogotka šesnaestogodišnjeg Bruna Durdova…

No, otvaranje je pripalo Gorici koja je šokantno povela već u petoj minuti golom Kolaranakon pogreške Uremovića. Svega nekoliko minuta kasnije Gorica je bila prisiljena promijeniti vratara zbog ozljede Radoševića, kojeg je zamijenio Žiger… I tu su stvari krenule nizbrdo za goste i to jako brzo. Već u 11. minuti Hajduk je poravnao golom Durdova koji je ljevicom sjajno pogodio pod gredu s desetak metara. Do kraja prvog poluvremena  Hajduk je kontrolirao igru, ali rezultat se nije mijenjao, ostalo je 1:1.

U 55. minuti Durdov je bljesnuo pravim eurogolom. Opet je proradila njegova ljevica, ovaj put s 20 metara, opet pod prečku. Neobranjivo za Žigera. Tu je sve bilo jasno, Hajduk je dobio novu zvijezdu i igrača čija bi unosna prodaja jednog dana mogla itekako napuniti klupsku blagajnu.

U 71. minuti Livajaje pogodio s bijele točke nakon što je branič Gorice Lešigrao rukom u kaznenom prostoru, a konačnih 4:1 postavio je Sigurnakon asistencije Rakitića. Bio je to prvi gol Hajduka ove sezone u kojemu kao asistent ili strijelac nije sudjelovao Marko Livaja.

Ovom pobjedom Hajduk će preuzeti vrh tablice barem na jedan dan. Ima 17 bodova, tri više od Rijeke koja u nedjelju igra protiv Šibenika kod kuće. Gorica ostaje sedma sa samo pet osvojenih bodova.

A Dinamova kriza nastavila se šokantnim i visokim porazom u Koprivnici od Slaven Belupa!

S čak 4:1 ponizio je Dinamo, koji je tako u istom tjednu inkasirao čak 13 golova. Devet od Bayerna i sada, još bolnije, četiri od Slavena koji je do ovog kola osvojio jedan jedini bod u SuperSport HNL-u! Štoviše, u šest prethodnih kola ukupno je postigao samo tri gola, a Dinamu u 90 minuta četiri!

Dinamo je u finišu prvog poluvremena vodio 1:0, da bi na odmoru bilo 1:1, a u drugom poluvremenu Slaven je još tri puta zatresao mrežu Modrih za uistinu senzacionalnu pobjedu.

Privremeni trener Dinama Sandro Perković nakon ovakve izvedbe sigurno neće biti trajno rješenje na klupi, ako je uopće i imao nekakve šanse. S obzirom na to kako je Dinamo izgledao u Koprivnici, trener Sergej Jakirović očito nije bio (glavni) problem… S druge strane, svakako je lijepa priča Mario Kovačević, trener Slaven Belupa koji je ove godine pobijedio rak pluća i vratio se trenerskom poslu. Do pauze zbog bolesti uspješno je vodio Varaždin, a sada je oborio Dinamo, donosi N1.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...