FOTOGALERIJA U Crkvi sv. Frane svečane redovničke zavjete položili fra Antonio Gospić i fra Benjamin Milković

Ovoga su jutra, u Crkvi sv. Frane u Zadru na svečanom euharistijskom slavlju kojeg je predvodio provincijal fra Tomislav Šanko, svečane redovničke zavjete položili mladi bogoslovi fra Antonio Gospić i fra Benjamin Milković.

U prisustvu brojnih vjernika, njihovih obitelji, prijatelja, ali i ostalih svećenika, dva su mlada franjevca put svoje formacije priveli kraju te su s usklikom „Evo me!“ potvrdili svoju želju nasljedovanja Isusa Krista. Današnjeg su dana svoju čvrstu odluku o predaji života vjeri doživotno zapečatili.

Iz Zadarske su nadbiskupije poručili kako ovim činom Franjevačka provincija sv. Jeronima dobiva dva nova člana, koji svoj život žele posvetiti Bogu, Crkvi i ljudima, nasljedujući karizmu Reda sv. Franje iz Asiza, a pritom su franjevcima i čestitali.

Fra Antonio Gospić, rođen 1994. godine, svoj je franjevački habit obukao 23. kolovoza 2019. u Župi Presvetoga Srca Isusova u Zadru, dok ga je fra Benjamin Milković, rođen 1995. godine, obukao 5. kolovoza 2017. u Župi sv. Ivana Krstitelja u Crncu (Virovitičko-podravska županija).

Oba su se bogoslova, sada već i službeno fratra, odgajali u bogosloviji Hercegovačke franjevačke Provincije Uznesenja BDM koja se nalazi u Samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u zagrebačkoj Dubravi.

Atmosferu sa svečane euharistije, možete provjeriti u fotogaleriji ispod teksta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...