F1 – VN AZERBAJDŽANA Leclerc u Ferrariju osvojio ‘pole’ u Bakuu. Verstappen i Norris podbacili!

Charles Leclerc u Ferrariju osigurao je četvrti uzastopni pole position na ulicama Bakua za Veliki nagradu Azerbajdžana, 17. utrku Svjetskog prvenstva bolida Formula 1 – nakon što je bio uvjerljivo najbrži u trećem dijelu kvalifikacija i pobijedio Oscara Piastrija, a protagonisti u borbi za naslov prvaka Max Verstappen i Lando Norris imali su razočaravajuće kvalifikacije.

Leclerc je bio najbrži u posljednjem dijelu kvalifikacija i bio više od tri desetinke brži od Piastrija koji je bio brži vozač McLarena nakon što je Norris zbog vlastite pogreške u 16. zavoju izgubio previše vremena i zapeo u Q1, zbog čega će startati tek 17.

Sainz je bio zadovoljan trećim mjestom u drugom Ferrariju na stazi na kojoj, prema vlastitim riječima nakon kvalifikacija, nikad nije bio posebno dobar.

Perez je prvi puta ove sezone pobijedio Verstappena u kvalifikacijama i završio četvrti za Red Bull, a Russell je bio uvjerljivo brži od Hamiltona na petom i sedmom mjestu za Mercedes.

Verstappen je bio tek šesti i utrku će startati između dva vozača Mercedesa, a Alonso je završio osmi za Aston Martin.

Oba vozača Williamsa kvalificirala su se u Q3, pri čemu će Colapinto startati ispred Albona, ali Albon je bio u prilično bizarnoj situaciji budući da je boks napustio s ventilatorom u usisniku iznad vozačeve glave, zbog čega je stao na izlazu iz boksa i rukom ga izvadio kako bi mogao nastaviti.

Bearman je za 0.13 s propustio ući u Q3 za Haas, ali je pobijedio momčadskoga kolegu Hulkenberga za više od dvije desetinke.

Između dva vozača Haasa startat će Tsunoda u RB-u i Gasly u Alpineu, a Stroll je bio najsporiji od vozača koji su se plasirali u Q2.

U prvom dijelu kvalifikacija zapeli su Ricciardo u RB-u, Norris u McLarenu, dva vozača Saubera i Ocon u Alpineu, piše sportklub.n1info.hr.

U poretku kod pilota vodeći je Max Verstappen 303 boda, Lando Norris 241, Charles Leclerc 217…

Kod konstruktora Red Bull-Honda 446, McLaren-Mercedes 438, Ferrari 407…

Utrka za VN Azerbajdžana počinje 13 sati – uz TV prijenos na Sportklub 3.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...