F1, MONZA Norrisu pole position za VN Italije, Verstappen starta tek sedmi

Britanac Lando Norris u McLaren-Mercedesu osigurao je četvrti pole position ove sezone s dva kruga koja su mu bila dovoljna za najbolju startnu poziciju ispred momčadskoga kolege Australca Oscara Piastrija, a Max Verstappen (Red Bull-Honda) startat će tek sedmi.

GeorgeRussell je u posljednjem krugu osigurao treće mjesto za Mercedes, samo 0.004 s iza Piastrija.

Ferrarijevi piloti nisu ponovili prošlogodišnje prvo i treće mjesto u kvalifikacijama budući da su Leclerc i Sainz završili četvrti i peti, a Hamilton je nakon dva prva mjesta na treningu bio tek šesti najbrži iako je bio samo 0.07 s sporiji od Russella.

Verstappen se žalio na prianjanje u Q3 te je bio tek osmi nakon prvih krugova, a nakon drugoga kruga uspio je prestići momčadskoga kolegu Pereza i zauzeti sedmo mjesto.

Perez je završio osmi ispred Albona u Williamsu i Hulkenbergu u Haasu i upotpunio četvrti startni red za Red Bull.

Alonso ima tek jedanaesto startno vrijeme, za samo 0.010 s propustio ući u Q3 i na radio priznao da je to rezultat ‘bolji od očekivanoga’, a Ricciardo je završio 12. za RB i momčadi priznao da je to ‘sve što je imao’.

Magnussen je 14. puta ove sezone izgubio kvalifikacijski duel od Hulkenberga i završio na 13. mjestu, a vozači Alpinea Gasly i Ocon nisu mogli bolje od 14. i 15. mjesta.

Tsunoda je bio razočaran lošom formom RB-a i eliminacijom u Q1 na 16. mjestu ispred Strolla u Aston Martinu i novoga vozača Williamsa Colapinta dok su vozači Saubera opet bili najsporiji pri čemu je Bottas ponovno pobijedio Zhoua, piše sportklub.n1info.hr.

Vodeći u ukupnom poretku kod pilota je Max Verstappen (Red-Bull Honda) s 295 bodova, Lando Norris (McLaren-Mercedes) ima 70 bodova manje, dok trećeplasirani Charles Leclerc (Ferrari) za Nizozemcem zaostaje 103 boda.

U poretku kod konstruktora vodeća je Red-Bull Honda sa 434 boda, 30 više od drugoplasiranog McLaren-Mercedesa i 64 boda više od trećeplasiranog Ferrarija.

Utrka za Veliku nagradu Italije u Monzi počinje u 15 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...