DUKIĆ PORUČIO OPORBI: U vašim je rukama prijedlog koji nosi rješenje proračunske krize

Nakon nezavisnog Enija Meštrovića za govornicu je izašao gradonačelnik Branko Dukić poručujući vijećnicima kako je “mogao i ne ponuditi im izlaz iz ove mučne situacije koju su sami režirali”:

Ali upravo, Enio, za ono za što se pozivaš, time bismo ugrozili sve građane. Ne trebam ja takve pobjede, a ne trebaju nikome. Sve sam svoje proračunske zadaće, koje imam isključivo prema građanima, izvršio i  odradio potpuno odgovorno štiteći njihove interese. Neću se obazirati na vaša politička tumačenja, a na nama gradskoj upravi je da  konačno počnemo raditi na razvojnim projektima jer vi vijećnici jedini o tome odlučujete. Došli smo do trenutka kada ne postoji “možda”, ne postoji “ako”,  poručio je Dukić oporbi.

Istaknuo je kako su stisnuti rokovima i rastom cijena te složenim postupcima javne nabave, a sve se to odnosi na škole, vrtiće, komunalnu infrastrukturu, javni prostor, parkove i sportsku infrastrukturu:

Jedan dio investicija za koje je to bilo moguće prebacili smo za financijsko izvršavanje u idućoj godini. Dakle, svi kapitalni projekti će krenuti odmah kroz postupke javne nabave, a dio će krunuti odmah, poručio je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...