DUKIĆ I IVANČIĆ PLJUNULI NAVIJAČIMA U LICE HNK Zadar seli iz kokošinjca u Biograd!

Niti Stanovi, a niti ŠC Višnjik – već igralište “Kazimir i Silvio”. Naime, HNK Zadar će utakmicu 6. kola – četvrtog ranga natjecanja, 3.NL-jug, županijski derbi protiv Hrvatskog viteza Posedarje odigrati – u Biogradu! Kako sada stvari stoje – susret će se igrati u ponedjeljak, 30. rujna u 16 sati.

Velika je ovo trisketina zadarskim ljubiteljima nogometa, možemo slobodno kazati i sramota Kluba prema onim gledateljima koji još uvijek dolaze na utakmice HNK Zadar – a ima ih sedamdesetak (ako i toliko) po utakmici.

I što sada reći pametno – osim da HNK Zadar još uvijek nije krenuo u izgradnju novog stadiona (onaj tko to doživi, pričat će), a uz to troši “šakom i kapom” gradski novac. Kvazi investitor, Mark Ivančić, do dana današnjega još uvijek nije uložio niti cent u HNK Zadar – a predstavlja se kao ulagač.
Ako se već predstavlja investitorom, neka konačno više otvori “kesu”. E, da mu ‘zmija nije u džepu’, možda i bi…

Protivnici HNK Zadar u trećem i četvrtom kolu – Uskok Klis i Zmaja Makarska, pristali su igrati na igralištu Kokošinjac, pardon Stanovi – pored kojeg su kontejneri koji glume svlačionice, ali dogodio se preokret! Ostali klubovi 3.NL-jug u takvim mizernim uvjetima – više ne žele gostovati na Stanovima.

Nadalje, Stanovi nemaju niti pravovaljanu licencu i dozvolu Hrvatskog nogometnog saveza – za odigravanje utakmica – gdje se prije početka susreta igrači presvlače u nekakvim limenim prčvarnicama, nakon čega prelaze cestu i ulaze na Stanove.

Što kazati o Marku Ivančiću i gradonačelniku Branku Dukiću koji su dozvolili da se Klub preseli iz Zadra u Biograd, kako mogu pogledati navijačima u oči nakon svega?! E sad – ti isti malobrojni gledatelji na istočnoj tribini Stanova sigurno se pitaju – tko je odgovoran za ovakvu blamažu o kojoj bruji ne samo Hrvatska, već i cijela regija.

Ne treba biti veliki mudrac, a ni doktor nauka jer odgovor je i više nego jasan – isključiva odgovornosti jest na navodnom investitoru i Dukiću – koji se slizao s Ivančićem kao “prst i nokat”. Zajedno kroje nesretnu sudbinu zadarskog četvrtoligaša.

Ivančić, kao što smo već rekli, troši gradski novac poreznih obveznika, a za to ima Dukićev blagoslov. Novac je to svih nas, novac malog čovjeka. Kako kaže ona poznata krilatica “računi na sunce” – pitamo se troši li HNK Zadar javni novac transparentno jer građani imaju pravo znati na što Ivančić i Dukić troše svaki euro njihova novca! Gradska vlast nema što skrivati u što se pumpa silni novac u udrugu HNK Zadar. Ako skrivaju – onda nešto i muljaju, ali to je već posao nadležnih institucija. I još nešto – tko će to platiti troškove HNK Zadar za put u Biograd – Grad Zadar ili “investitor” i koliko će još novaca Klub posisati iz gradske blagajne?

Ljudi, na što se zadarski nogomet i HNK Zadar srozao, ima li kraja ovoj agoniji – može li gore od ovoga? Eh, kada se samo sjetimo onog vremena kada je NK Zadar igrao Prvu HNL, kada su tribine bile krcate i tražila se karta više, kada je na utakmice dolazio Tornado, kada su se slavile pobjede i igrače nosilo na ramenima – srce nas boli!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...