DP NE ŽELI VRATITI MANDAT Mlinarić: Mislim da se Biloglav neće vratiti u Sabor

Tek što je bivši DP-ov predsjednik zadarske organizacije, Damir Biloglav na našem portalu izjavio kako će na jesen aktivirati mandat jer on pripada njemu, a ne Domovinskom pokretu, potpredsjedk DP- a Stipo Mlinarić sinoć mu poručuje:

Mislim da se Damir Biloglav neće vratiti u Hrvatski sabor, kazao je Mlinarić.

Time je jasno izrazio stav stranke koja smatra da mandat pripada DP-u, a ne Biloglavu iako ga je on dobio podrškom svojih birača. Naime, Bilogav je već najavio da analiziraju poslovnik Sabora kako bi vidjeli na koji način uopće može funkcionirati ova situacija u kojoj ga trenutno u Saboru mijenja Frane Tokić koji je ostao u DP-u.

Naime, ko je nakon raskola u stranci Tokić ostao uz predsjednika Ivana Penavu, došlo je do jedne čudne situacije koju će bivši članovi kroz novu stranku uskoro morati raspetljati. Naime, mandat pripada Damiru Biloglavu, a on više nije u DP-u, što znači da bi Tokić koji ga mijenja, saborsku fotelju trebao vratiti i prije roka od šest mjeseci na koliko je Biloglav “zamrznuo” mandat.

No, nova stranka koju uskoro osnivaju bivši DP-ovci od ovog mandata neće odustati te i Biloglav svojim bivšim kolegama poručuje:

Treba vidjeti kako poslovnik Sabora to regulira, a malo je neobično da ja koji sam izabrani saborski zastupnik izlazim iz DP-a, a onaj tko me je mijenjao ostaje tamo. Taj mandat ne može pripadati zastupniku koji je i dalje član DP-a jer je mandat vezan uz moje ime, stoga je to jedna čudna situacija. Tek kada registriramo stranku vidjet ćemo što ćemo napraviti s tim mandatom, zaključuje Biloglav.

Podsjetimo, ostvarenjem rezultata koji su ga odveli u Sabor Biloglav nam je nakon parlamentarnih izbora izjavio kako mu je cilj, nakon mirovanja mandata, nastaviti rad u Saboru upravo zbog velikog broja birača koji su mu dali svoj glas i u čijem će interesu i djelovati u Saboru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...