DOBRA VIJEST ZA UDRUGU SVJETLO Do kraja godine dobit će lift vrijedan 31.600 eura

Nezavisna gradska vijećnica Adela Frank, koja je nedavno pokrenula humanitarnu akciju za Udrugu osoba s intelektualnim poteškoćama Svjetlo, nakon usvajanja proračuna od Grada je tražila informaciju kada će Udruga konačno dobiti lift-rampu. Kaže nam kako je razgovarala s pročelnikom Ureda gradonačelnika, Antom Ćurkovićem, a evo što je dogovoreno:

Iz razgovora s njim saznala sam da se radi na tome da se rampa što prije realizira te se započelo i s njenom izradom, kao i izradom mosta. To će potrajati neko vrijeme i datum njenog postavljanja još uvijek ne znamo, ali će Udruga ovaj lift dobiti do kraja godine. Bit će uređen i okoliš, što sam predložila Gradu radi što kvalitetnijeg boravka članova Udruge, ali i života okolnih stanara. S pročelnikom za komunalne djelatosti vidjet ću što je potrebno kako bi se mogli izdati i nalozi za uređenje javne površine, kazala nam je Frank koja je sama naslikala grafit na pročelju zgrade u kojoj borave članovi Udruge.

Riječ je o lift-rampi vrijednoj 31.600 eura, za koju je vijećnica pokrenula humanitarnu akciju s procijenjenom svotom od 23.000 eura, međutim, ponuda dobavljača u konačnici se povećala na preko 30.000 eura.

Udruga Svjetlo stoga je bila jedna od onih koje su s nestrpljenjem čekale izglasavanje gradskog proračuna kako bi njihovi teško pokretni i nepokretni članovi mogli ući u prostorije koje su dobili od Grada nakon preseljenja iz Caritasova prostora.

S obzirom da je usvajanje proračuna do proteklog petka bilo neizvjesno, Adela Frank za pomoć se obratila i nekolicini gradskih firmi, a dio njih se i odazvao:

U nabavi rampe pomoći će nam i donacije firmi i građana koji su iskazali humanost, a to su Adriatic osiguranje, Agro Mare i gospodin Vicković. Dosadašnji iznos prikupljenih sredstava je oko 5.000 eura, a Tankerska plovidba javila mi se telefonom upućujući me na upućujući me na naječaj Turisthotela kao njegove sestrinske firme, kazala nam je vijećnica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...