DANI OTVORENIH VRATA ZADARSKE POLICIJE Djeca iz vrtića i škola sa zadarskim policajcima

Proteklog tjedna su zadarskoj policiiji u sklopu Dana otvorenih vrata u posjetu bila djeca iz dječjog vrtića Obrovac dok su policijski službenici posjetili djecu u osnovnoj školi i vrtiću na Pašmanu.

Policijskoj postaji Benkovac-Obrovac u posjetu su bili mališani odgojne skupine “Zvjezdice”.

Prilikom posjeta, prošetali su policijskom postajom u Obrovcu te u razgovoru  s policijskim službenicima saznali sve o zanimanju policajca.
Kao i inače, najveći interes djeca su pokazala za policijska vozila (motor, auto i kombi) i policijsku opremu, a posebno zanimljivo im je bilo paljenje policijskih sirene koje je izazvalo oduševljene.
Na kraju su im prigodno uručeni pokloni, sigurnosni prsluci te slatkiši čokoladice i sok, što je djecu posebno obradovalo.

Nadalje, Dani otvorenih vrata  protkelog tjedna obilježeni su u dječjem vrtiću i osnovnoj školi u Neviđanima, u sklopu kojih su u četvrtak, Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Neviđane i dječji vrtić „Bodulić Dobropoljana, posjetili policijski službenici PU zadarske.

Provodilo se više preventivno- edukativnih  aktivnosti, a polaznici dječjeg vrtića i učenici nižih razreda imali su priliku razgledati policijsko vozilo, družiti se sa policijskim službenicima i postavljati pitanja o poslovima policajca.

Policijski službenici su mališane iz dječjeg vrtića „Bodulić“  educirali o pravilima ponašanja u prometu, pravilnoj vožnji u automobili i na biciklu te o drugim ponašanjima u prometu. Djeca su pripremila i prigodne pjesmice za policijske službenike.

Djecu sa upoznali sa pravilima o samozaštitnom ponašanju prilikom susreta sa nepoznatim osobama i pronađenim nepoznatim predmetima u prirodi, a koristila su se pravila iz strip slikovnica iz kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

U edukaciji su sudjelovali  policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske i policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije.

Učenici viših razreda osnovne škole slušali su predavanja iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ – prevencija ovisnosti o alkoholu.
Svima skupa predstavljena je  i kampanja „Budi zakon –  Postani policajac“, kako bi se i na ovaj način najmlađima  približilo policijsko zanimanje, a sve povodom obilježavanja Dana policije, stoji na stranici zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...