DANAS SUNCE; SUTRA NAOBLAKA; IDUĆI TJEDAN KIŠA I- PAD TEMPERATURA Još ovaj vikend uživajte u vedrini, a onda… Prognoza sedam dana za Zadar!

Lipo, vedro ka’ cakal, toplo, vrućina, sparina…

Prva subota rujna donosi nam meteo nastavak ljetnih dana. Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku diljem RH. Neće, istina, posvuda biti posve stabilno, poneki pljusak praćen grmljavinom najvjerojatniji je poslijepodne na istoku zemlje, ni Istra nije isključena. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni, najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31 °Celzija.

Dalmaciju, dakle Zadar čeka većinom sunčano, vrlo toplo i vruće, popodnevni razvoj oblaka vjerojatan je u unutrašnjosti gdje tek lokalno može biti i pokojeg pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz samu obalu i jugozapadni, najviša dnevna temperatura između 27 i 31, najavljuju iz DHMZ-a.

A sutra? U prvom dijelu dana većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti zemlje ponegdje magla. Zatim sa zapada postupno jače naoblačenje s kišom, navečer i osobito u noći na ponedjeljak, ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice – obilna kiša. Lokalno je vrlo vjerojatno i grmljavinsko nevrijeme, zapuhat će umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar. Na obali mjestimice umjereno jugo navečer će jačati, jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj niža, a kod nas u Dalmaciji od 19 do 23 °Celzija, najviša dnevna većinom između 27 i 32 Celzijeva stupnja.

Daljnja prognoza? Takvo vrijeme nastavit će se i do kraja sljedećeg tjedna, ali i tjedan iza, možda i do kalendarskog kraja ljeta.

Plaža, more, šlape, šugaman…, ne spremajte u ormar. Bit će još prilika!

Evo kakvo vrijeme u Zadru predstoji pred nama.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...