BOĆARSKI KLUB BOKANJAC Zdenko Pavić: “Želimo biti domaćini Svjetskog i Europskog prvenstva!”

Boćarski klub Bokanjac osnovan je u ožujku 2017. godine i član je Druge županijske lige, skupina A. Nakon uvodna tri kola Bokanjani imaju učinak od dvije pobjede i jednog poraza.

U nedjelju, 22. rujna u 16 sati, na boćalištu pored mjesnog groblja – domaćini su Svetom Martinu iz Perušića Donjeg.

Dopredsjednik, trener i igrač Zdenko Pavić (59), ističe kako – BK Bokanjac planira organizirati, ni manje ni više nego – Svjetsko i Europsko prvenstvo!

– Postoji problem s reflektorima, imamo ih četiri – koji nisu u najboljem stanju – naime, nisu dovoljno jaki i ne vidi se baš najbolje. Prema Gradu Zadru uputili smo zahtjev jer želimo izgraditi – boćarsku dvoranu na površini oko 5 tisuća kvadrata odmah kraj sadašnjeg boćališta. Trenutno smo u fazi projektiranja, ali konačna odluka o lokaciji dvorane jest na Gradu. Cijena čitavog projekta iznosila bi između 1.5 do 3 milijuna eura – sredstvima iz fondova EU. Dobijemo li dvoranu, u tom slučaju – cilj nam je organizirati završnicu Superlige prvenstva Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim boćarski savezom. Također, u planu nam je organizirati Svjetsko i Europsko prvenstvo – na Bokanjcu, otkriva popularni “Gas” i nastavlja:

Pored mene za Boćarski klub Bokanjac igraju još: Marin Mrkić, ujedno i klupski predsjednik, Marin Vitori, Luka Šikić najstariji naš član koji ima 76 godina, Stipe Maričić, Danko Jurlina, Vedran Kovačević, Ante Bratović, Duško Lakić, Roberto Dražević, Mile Vukić i Petar Ćurić. Moram spomenuti ljude koji nam daju ruku pomoći, a oni su: Vinko Smokrović, Leo Dražević, Elvis Meštrović, Ivan Matešić i Blaženko Mrkić – koji nam pomažu financirati igračku opremu. Enio Meštrović nam je pomogao pronaći sponzora za 400 blokova za izgradnju klupske prostorije – u kojoj se možemo skloniti kada je kiša. U toj prostoriji se i družimo, u njoj imamo TV, WC, klima uređaj i hladnjak. Ne smijem zaboraviti ni Šandra Švenjka koji je pomogao prilikom ugradnje stupova s rasvjetom. Želja nam je u što skorijem vremenu postaviti i novu asfaltnu podlogu na boćalište, za kraj je poručio:

– Kadeti su nam lani osvojili drugo mjesto u Hrvatskoj – što je na ponos klubu. Cilj nam jest ostanak u ligi, međutim, ukaže li se prilika za nešto više – znat ćemo je iskoristiti, zaključuje Pavić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...