BK POSEDARJE BLIZU TROFEJA Ante Radić: “Odlučujuća utrka vozi se u nedjelju u Metkoviću!”

Biciklistički klub Posedarje osnovan je 2016. godine s ciljem promoviranja biciklizma, zdravog načina života kod djece i mladih, te povezivanja istomišljenika svih dobnih skupina. Klub je danas jedan od značajnijih biciklističkih klubova u Hrvatskoj, aktivan član i suorganizator XC zimske lige Dalmacije, punopravan član Hrvatskog biciklističkog saveza i krovne Europske biciklističke organizacije UCI.

BK Posedarje u subotu i nedjelju u Metkoviću, nastupit će na utrci u ‘eliminatoru ‘- koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske, dok se u nedjelju vozi Kup Hrvatske.

Trener u klubu, 37- godišnji Ante Radić, ističe kako će nedjeljna utrka odlučiti hoće li njegovi biciklisti osvojiti Kup Hrvatske – u kojem su lani bili treći.

– Budućnost brdskog biciklizma, kao u svim sportovima, bazira se na entuzijazmu pojedinaca. Možemo kazati da se radi o skupom sportu jer roditelji moraju dosta ulagati u opremu. U većini slučajeva roditelji sve plaćaju, dok putovanja, koliko znam, plaća Klub. Osnovna cijena lagane karbonske ‘mountain bike’ bicikle kreće se između 1.500 do 2.500 eura – dok je za stariji uzrast cijena puno veća – od 5 do 7 tisuća eura. U Klubu imamo osobu koja je zadužena za servisiranje bicikala, državni Kup bi lako mogao ‘sletjeti’ u Posedarje:

– Trenutno smo vodeći u Kupu Hrvatske, preostala je samo još nedjeljna utrka u Metkoviću – koja će odlučiti hoćemo li osvojiti Kup, natjecanje u kojem smo lani bili treći, pozvao je sve zainteresirane da se upišu u BK Posedarje:

– Roditelji su zadovoljni radom trenera. Kroz čitavu godinu vršimo upis novih članova, a sve potrebne informacije mogu se pronaći na našoj službenoj Facebook stranici, zaključuje Radić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...